Asociaţia Mai Bine lansează concursul online – ” Ce ştii despre BATERII ?”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/08/2010

Asociaţia Mai Bine lansează concursul online – ” Ce ştii despre B A T E R I I ?”

În perioada 26 iulie – 29 august, pe pagina web www.colectarebaterii.ro, se desfăşoară concursul săptămânal Ce ştii despre B A T E R I I ?, organizat de Asociaţia Mai Bine în cadrul proiectul „Colectarea selectivă a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili în oraşul Iaşi”. Prima ediţie a acestuia (26.07 – 01.08) a avut peste 350 de participanţi, iar câştigătorul desemnat este Anca Maria Raduti.

Săptămânal, pe pagina web menţionată, vizitatorii au posibilitatea de a răspunde la câte o întrebare legată de colectarea selectivă şi reciclarea bateriilor, toate informaţiile necesare fiind accesibile în secţiunile informative ale site-ului. Prima întrebare a concursului a fost Care sunt trei dintre substanţele toxice deosebit de periculoase pentru mediu, conţinute în bateriile şi acumulatorii portabili?, iar răspunsul corect – pe care l-au găsit majoritatea participanţilor – este (oricare trei dintre) mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu. Participarea la concurs se realizează prin completarea unui formular online, iar câştigătorul fiecărei săptămâni este ales prin tragere la sorţi, dintre participanţii care au răspuns corect. În fiecare zi de luni se va publica pe site atât numele câştigătorului precedent cât şi noua întrebare a concursului. Premiile constau în produse ecologice cu logo-ul Colectare Baterii, precum agende din hârtie reciclată, creioane din ziar reciclat, sacoşe din bumbac şi altele.

Scopul acestui concurs este promovarea spiritului civic responsabil cu privire la reciclare, reutilizare şi reducerea consumului în rândul publicului tânăr – în general şi colectarea selectivă a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili – în particular.

Proiectul „Colectarea selectivă a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili în oraşul Iaşi” se desfăşoară în perioada Noiembrie 2009 – Noiembrie 2010 şi este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Prin intermediul acestui proiect, ieşenii au posibilitatea de a depozita bateriile şi acumulatorii uzaţi la unul din cele 50 de centre de colectare ce sunt deja amenajate în diverse locaţii accesibile publicului larg din Iaşi: instituţii publice, universităţi, licee, cafenele, librării. Informaţii cu privire la locaţiile exacte unde ieşenii au posibilitatea de a depozita deşeurile de baterii şi acumulatori portabili uzaţi, pentru a fi reciclate, pot fi găsite pe pagina web a proiectului: www.colectarebaterii.ro .

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*