Asigurarea ordinii şi liniştii publice – o prioritate pentru Poliţia Locală

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/10/2011

}n perioada 23-29.09.2011, poliţişti locali au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi pentru respectarea normelor de convieţuire socială, ocazie cu care au aplicat 475 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 90.236 lei.

Cele mai multe abateri de la normele legale au fost constatate pentru nerespectarea H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod., cu privire la gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi, unde lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 188 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, în perioada de referinţă s-a acţionat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în toate cartierele din municipiul Iaşi, ocazie cu care poliţiştii locali au sancţionat 109 persoane, care au încălcat prevederile Legii nr. 61/1991, rep., privind sancţionarea faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice. În plus, în perioada menţionată, poliţiştii locali au asigurat buna desfăşurare a mai multor activităţi cultural-artistice şi sportive, care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute cum ar fi: Raliul Iaşului, Târgul Ecoagris, Festivalul Internaţional de Tango, precum şi la toate întrecerile sportive.

În atenţia poliţiştilor locali au fost şi zonele aglomerate, cum ar fi pieţele agroalimentare, dar şi arterele de circulaţie unde se execută lucrări de modernizare unde s-a acţionat zilnic pentru fluidizarea traficului rutier.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*