Ashdod, un nou oraş din Israel înfrăţit cu Iaşul

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/03/2019

Municipalitatea ieşeană continuă demersurile de dezvoltare a legăturilor cu marile oraşe din Israel. În perioada 17 – 20 martie, primarul Mihai Chirica va face o vizită la Ashdod, în scopul parafării acordului de înfrăţire dintre oraşul israelian şi Municipiul Iaşi.

„Înfrăţirea cu Ashdod face parte din proiectele noastre de relaţii externe, anul trecut având loc înfrăţirea cu oraşul Haifa. Voi fi plecat în Israel pentru trei zile, agenda cuprinzând inclusiv o vizită la primăria din Ierusalim, unde voi avea o întâlnire cu noul primar ales. De asemenea, voi vizita Spitalul Universitar din Ashdod, inaugurat în urmă cu doi ani, fiind una dintre cele mai moderne unităţi medicale din lume”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri, 15 martie.

În cadrul vizitei, primarul Mihai Chirica va semna acordul de înfrăţire împreună cu primarul din Ashdod, Yechiel Lasry. Obiectivele propuse în cadrul acestui document vizează schimburile de experiență în domeniul universitar, dar mai ales în zona medicală, acolo unde Ashdod prezintă excelență recunoscută la nivel mondial. De altfel, vizita primarului Mihai Chirica la Spitalul Universitar din Ashdod are ca scop şi preluarea modelului de succes în domeniul pregătirii personalului medical

Metropolă aflată în top 4 la nivel naţional, după Tel Aviv, Ierusalim și Haifa, Ashdod este amplasat pe ţărmul Mării Meditarane, fiind un oraş cu profil industrial și universitar. Ashdod este un port în sudul coastei mediteraniene a Israelului, la 60 de kioometri vest de Ierusalim. După numărul de locuitori, este al cincilea mare oraș din Israel, cu un număr de 207.800 locuitori ṣi o suprafaţă de 47,272 kilometri pătrați. Alături de porturile Haifa și Eilat, Ashdod este unul din cele trei mari porturi comerciale ale Israelului. Orașul, care este unul din cele mai vechi din lume, este înfrățit și cu Municipiul Chișinău.

Iaşul mai este înfrățit cu Haifa, printr-un acord semnat de primarii Mihai Chirica şi Yona Yahav la15 mai 2018.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*