Asfaltări în centrul istoric

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/09/2013

Programul de reabilitare a străzilor din centrul istoric al Iaşului a inclus, în aceste zile, asfaltarea străzilor Armeană, Sf. Sava şi Maestrul Ion Baciu.

În paralel cu lucrările de amenajare a străzilor, s-au înlocuit şi conductele de pe magistrala II de termoficare, parte a unui alt program cu finanţare europeana derulat de Primărie

În paralel cu lucrările de amenajare a străzilor, s-au înlocuit şi conductele de pe magistrala II de termoficare, parte a unui alt program cu finanţare europeana derulat de Primărie

Astfel, se înaintează tot mai mult către îndeplinirea obiectivului prognozat de municipalitate, cel de a asfalta în septembrie şase sectoare rutiere cuprinse în programul „Creşterea accesibilităţii spre zona centrală economică şi comercială a Polului de Creştere Iaşi”. Este vorba de străzile Dancu, Matei Millo, Agatha Bârsescu – porţiunea din faţa Teatrului Naţional până la parcarea din spatele Primăriei -, Armeană, Vovidenie şi porţiunea dintre Hala Centrală şi Elena Doamna.

Beneficiile proiectului

Valoarea totală a proiectului „Creşterea accesibilităţii spre zona centrală economică şi comercială a Polului de Creştere Iaşi” este de 9.135.924 lei şi constă în refacerea reţelei stradale (2.524 m), refacerea şi modernizarea tramei stradale, inclusiv a trotuarelor, plus modernizarea parcărilor. La finalizarea lucrărilor, beneficiile ieşenilor, dar şi ale turiştilor vor fi fluidizarea traficului, creşterea siguranţei în transport, reducerea consumului de carburanţi auto precum şi a timpului de călătorie, creşterea gradului de protecţie a persoanelor cu dizabilităţi.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Daniel

    AM si eu o mica-mare intrebare: de ce s-au sistat lucrarile pe str. Elena Doamna. Se pare ca edilii au extins lucrarile in tot Iasul si din nou vom prinsi de nameti cu lucrari incepute, strazi deviate si ambuteiaje si asta pentru ca nu se concentraza pe terminarea unei zone si apoi inceperea letei zone. Ne lovim zilnic de borduri depozitate aiurea prin tot orasul dar nimeni nu mai misca prin unele zone.
*