Asfalt proaspăt pe podul Nicolina

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/07/2014

A doua etapă din consolidarea şi modernizarea pasajului Nicolina se apropie de final. În zilele de luni şi marţi, constructorii au reuşit să toarne ambele straturi de asfalt pe carosabilul aferent benzilor de circulaţie dinspre Nicolina spre Podu Roş. Zilele acestea, municitorii lucrează la amenajarea trotuarelor pentru ca întreg sectorul să poată fi redat circulaţiei.

axa sud_pod nicolina (8)

Se va lucra pe centru
Muncitorii au profitat de zilele însorite de luni şi marţi pentru a turna asfaltul într-un timp record. Straturile de asfalt sunt ultima etapă în ceea ce priveşte carosabilul de pe acest sector şi a fost precedat de completarea procedurilor de consolidare, turnarea unor noi plăci de beton armat şi montarea hidroizolaţiei şi a sistemului de canalizare pentru preluarea apelor pluviale. Lucrările cele mai importante pe Axa Sud sunt concentrate în această perioadă pe pasarela Nicolina pentru a reda circulaţiei acest tronson. Odată ce va fi eliberat carosabilul, circulaţia auto se mută pe acest sens şi va intra în şantier partea mediană a pasajului, pentru consolidarea şi montarea noii linii de tramvai.

Investiţie complexă
Pe traseul proiectului continuă lucrările de ridicare a capacelor de canal la nivelul carosabilului, de această dată fiind abordat tronsonul Rond Vechi – Belvedere. Aceste lucrări pregătesc turnarea pe tot traseul a stratului de uzură a asfaltului. În totalitatea sa, proiectul vizează modernizarea completă a şoselei Nicolina, din Podu Roş până la Tehnopolis, inclusiv pavarea trotuarelor şi crearea de-a lungul traseului a unei piste de biciclişti. Unul din cele mai importante obiective ale proiectului european este modernizarea liniilor de tramvai şi va permite astfel revenirea acestui mijloc de transport în cartierele Nicolina şi CUG.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*