Asfalt pe pasajul „Octav Băncilă”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/10/2015

pasaj bancila 20 oct 005 pasaj bancila 20 oct 021 pasaj bancila 20 oct 046Pasajul Octav Băncilă a intrat în ultimele faze de lucrări. La finalul săptămânii trecute, sâmbătă, 17 octombrie, utilajele au urcat pe pasaj pentru turnarea primului strat de asfalt pentru suprafaţa carosabilă. În acest moment, stratul de asfalt este turnat pe ambele sensuri de mers în partea centrală a pasajului.

La rampe
În paralel, se lucrează la montarea bordurilor de delimitare a trotuarelor şi amenajarea acestora. În acelaşi timp, sunt în curs de realizare rampele de acces pe pasaj. Accesul dinspre strada Tabacului este cel mai avansat. După turnarea pereţilor de sprijin a rampei, a fost definitivată şi umplutura de pământ. În partea opusă, spre strada Păcurari, este realizată structura de beton a rampei, fiind în curs lucrările de amplasare şi compactare a stratului de umplutură. Estimările constructorului prevăd că în circa două săptămâni această etapă va fi depăşită şi rampele de acces să fie finalizate. În faza următoare se va începe asfaltarea pe breteaua spre strada Arcu şi pe rampele de acces spre Alexandru cel Bun şi Păcurari.„În două săptămâni, sperăm să avem şi accesul dinspre Păcurari, pentru lucrul la toate bretelele, astfel încât să rămână doar asfaltarea şi, la finalul anului, să putem circula pe pasaj”, a precizat primarul interimar Mihai Chirica.

Şi 9 străzi
Astfel, se apropie de final unul dintre cele mai importante proiecte cu finanţare europeană din municipiu. Pasajul Octav Băncilă va face legătura între cartierele Dacia – Alexandru şi Păcurari, facilitând astfel traficul auto spre centrul oraşului. Proiectul cuprinde, de asemenea, modernizarea a 9 artere din zona de acces a pasajului. În acest moment se lucrează la finalizarea străzii Toma Cozma, ultima neterminată din proiect. În anii precedenţi au fost refăcute trotuarele şi a fost asfaltat carosabilul de pe str. Sarmisegetuza, str. Strămoşilor, str. Tabacului, str. Columnei, str. Vitejilor, str. Muşatini, str. Plăieşilor şi str. Petru Poni. Cele 9 străzi modernizate totalizează o lungime de peste 9 kilometri. În ansamblul său, proiectul are o finanţare de 85 milioane lei şi urmează să fie finalizat până în luna decembrie a acestui an.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*