Anul şcolar, pregătit de primul clopoţel

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/09/2015

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Roznovanu, Camelia Gavrilă, inspector şcolar general şi Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar, au trecut în revistă situaţia pregătirilor pentru începutul anului şcolar. Au fost menţionate demersurile făcute pentru pregătirea personalului didactic şi a unităţilor de învăţământ pentru un nou an şcolar. Inspectorul şcolar general, Camelia Gavrilă a precizat că manualele au fost deja distribuite unităţilor de învăţământ şi s-au făcut pregătiri speciale pentru întâmpinarea micuţilor din clasa pregătitoare pentru a le face uşoară trecerea de la grădiniţă la şcoală. La rândul său, Mihai Chirica a trecut în revistă principalele lucrări de modenizare şi extindere a clădirilor şcolilor, investiţii finanţate de primărie.

conferinta„O şcoală bună, de calitate porneşte de la un parteneriat sănătos. Colaborarea primăriei cu inspectoratul şcolar este una de succes şi oferă suportul pentru nivelul ridicat al învăţământului ieşean. Am avut investiţii importante în infrastrucutra şcolară, cu un buget de 16 milioane lei. Credem ca putem da start, un start bun anului şcolar 2015 – 2016”, a precizat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar.

Edilul a menţionat şi finalizarea planului de măsuri privind siguranţa în şcoli, document care stă la baza colaborării poliţiei naţionale şi poliţiei locale pentru asigurarea ordinii publice în jurul unităţilor de învăţământ.

Pe de altă parte, municipalitatea a intensificat lucrările de infrastructură stradală pentru ca începerea anului şcolar, perioadă foarte aglomerată în oraş, să nu fie îngreunată de şantiere. În acest sens, până luni va fi finalizată asfaltarea benzilor de circulaţie în giraţia din Podu Roş şi, de asemenea, la finalul acestei săptămâni va fi închisă strada Toma Cozma pentru definitivarea lucrărilor la carosabil.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*