Aniversare importantă la Naţional: 185 de la înfiinţare şi o clădire nouă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/01/2013

A fost finalizată una din cele mai importante investiţii ale Primăriei la o unitate de învăţământ preuniversitar. Astfel, pe 23 ianuarie a fost inaugurat corpul B de la Colegiul Naţional. La eveniment au participat Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei de Învăţământ a Senatului, Camelia Gavrilă, inspectorul şcolar general, alte oficialităţi, conducerea colegiului, profesori şi elevi.

Inaugurare cu fast

Sala de festivităţi a Colegiului Naţional s-a dovedit a fi neîncăpătoare, la ceremonie participând şi directori ai altor unităţi şcolare ieşene, dar şi absolvenţi ai prestigiosului colegiu. „Ziua de astăzi este extraordinară. O întâlnire fericită: festivitatea de aniversare a 185 de ani de la înfiinţarea liceului a fost, după părerea mea, un prilej de a evoca tradiţia şcolii şi de a transmite un mesaj că se poate şi mai mult şi mai bine“, a precizat Ecaterina Andronescu. La rândul său, prof.dr. Camelia Gavrilă, inspectorul şcolar general, a explicat importanţa acestei lucrări. „S-au făcut şi reabilitări interioare, şi dotări de foarte bună calitate, şi laboratoare de informatică, laborator de chimie, sală multimedia. Deci, nu doar săli de clasă, ci şi un suport educaţional“, a afirmat Gavrilă.

12 săli de curs

Valoarea totală a investiţiei a fost de aproximativ 3,3 milioane de lei. Sumele au fost asigurate de la bugetul local şi central. „Sperăm ca în urma reabilitării, clădirea să reziste încă 50 de ani în condiţii bune. Suntem mulţumiţi că lucrările s-au finalizat cu bine şi că spaţiul educaţional este suficient pentru sporirea calităţii actului didactic. Sunt 12 săli de curs, parter şi etaj, şi în demisol există laboratoare, o sală multimedia “, a explicat Iuliana Vulpoi, directorul Colegiului Naţional Iaşi. Corpul B a început deja să fie utilizat de elevii din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*