Amenzi pentru ieşenii care nu curăţă excrementele animalelor de companie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/02/2013

Poliţia Locală Iaşi a demarat o campanie de atenţionare şi sancţionare a posesorilor de animale de companie, care ies cu acestea la plimbare, dar nu le curăţă excrementele. Oamenii legii au pornit această acţiune în toate cartierele ieşene, primele sancţiuni fiind deja aplicate.

Primele amenzi

Un tânăr din cartierul Tătăraşi, ieşit la plimbare cu căţelul pe esplanada Oancea, a primit o amendă în valoare de 260 de lei, deoarece nu a strâns după patruped.

“În această perioadă, poliţiştii locali au demarat o campanie de atenţionare şi sancţionare a persoanelor care plimbă animalele de companie şi nu iau măsuri de curăţare a excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public. Pe 4 februarie, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona esplanadei Oancea, l-au sancţionat contravenţional pe numitul L.C. de 21 ani, domiciliat în municipiul Iaşi, cu amendă în valoare de 260 lei, deoarece în timp ce îşi plimba câinele nu a luat măsuri de curăţare a excrementelor acestuia”, a declarat Nicoleta Deciu, purtător de cuvant al Poliţiei Locale Iaşi.

Mănuşi, pungi

Până în prezent 11 persoane au fost sancţionate şi alte 50 au fost atenţionate.

Potrivit legii, ieşenii sunt obligaţi ca de fiecare dată când îşi scot animalele în spaţiul public, să fie pregătiţi cu materiale speciale pentru curăţare: mănuşi şi pungă. „În ultima săptămână, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 11 persoane şi au atenţionat 50, cu privire la obligativitatea de a avea asupra lor materialele necesare pentru a curăţa excrementele lăsate de patrupede“, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi. Cei ce nu curăţă excrementele lăsate de patrupede pe spaţiul public riscă, potrivit Hotărârii Consiliului Local Iaşi nr. 172 din 2002, o amendă cu valoarea cuprinsă între 260 şi 500 de lei

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*