Agenda culturală a următoarelor zile

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/11/2015

Instituţiile de cultură din oraş propun pentru perioada următoare evenimente de înaltă ţinută.

Sala Mare Teatru NationalSpectacol premiat
„La Traviata”, celebra operă semnată de Giuseppe Verdi, revine pe scena Operei Naţionale Române din Iaşi, în regia lui Beatrice Rancea. Spectacolul va avea loc pe 29 noiembrie, de la ora 18.30, şi îi va avea ca interpreţi principali pe soprana Ana Maria Donose şi pe tenorul Florin Guzgă. Costumele şi decorul sunt create de Doina Levintza, iar conducerea orchestrei este asigurată de dirijorul Traian Ichim. „La traviata”, în montarea lui Beatrice Rancea, a fost vedeta Galei Premiilor Operelor Naţionale din 2014, obţinând „Premiul pentru cel mai bun spectacol”, „Premiul pentru cel mai bun regizor” şi „Premiul pentru concepţia costumelor”.

Concert de binefacere
„Metamorfoza” lui Franz Kafka este pusă în scenă de Ion Sapdaru la Sala „Uzina cu Teatru” joi, 26 noiembrie, de la ora 19.30, avându-i în distribuţie pe Cosmin Panaite, Alexandra Bandac, Radu Ghilaş, Daniel Busuioc, Annemarie Chertic, Dumitru Năstruşnicu şi Francisc Bucur.

„Au trecut mai bine de 30 de ani de când, la căminul studenţesc, după lectura Metamorfozei, am lăsat-o înspăimântat pe noptiera şi m-am învelit peste cap cu pătura. Îmi era frică să nu mă metamorfozez în gândac. Apoi umbra micului comis-voiajor Gregor Samsa m-a urmărit toată viaţa ca şi umbrele lui Axenti Popriscin şi ale lui Akakii Bashmackin. L-am întâlnit peste tot: la colţ de stradă aglomerată, în birourile sufocante ale miilor de instituţii birocratice, în trenuri, mereu disperat de întârziere, în parcurile spitalelor de boli nervoase, fumând cu voluptate ţigări cerşite, dar mai ales l-am regasit, de sute, de mii de ori în oglindă”, Ion Sapdaru regizorul piesei „Metamorfoza”

Vineri, 27 noiembrie, în Sala Studio „Teofil Vîlcu” va avea loc de la ora 18.00 spectacolul „Iarna dragostei noastre”, de Nadejda Ptuskina, în regia lui Emil Gaju. Pe scenă vor urca Mihaela Arsenescu Werner, Doina Deleanu, Adi Carauleanu şi Irina Răduţu. În cadrul celei de-a treia zi a Festivalului de Cvartet de la Iaşi, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” va avea loc joi, 26 noiembrie, de la ora 19.00, un concert cameral susţinut de cvartetul Tiberius. De asemenea, pe 2 decembrie, de la ora 19.00, tot la BCU va fi organizat un Concert Extraordinar de Binefacere organizat de Fundaţia Bethany şi Filarmonica „Moldova” din Iaşi, solişti fiind Remus Azoiţei la vioară şi Mara Dobrescu la pian.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*