Acţiuni zilnice pentru respectarea normelor de convieţuire socială

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/02/2012

În luna ianuarie, poliţiştii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică au desfăşurat zilnic activităţi specifice pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în toate cartierele din municipiul Iaşi.

În acest sens, lucrătorii de poliţie au acţionat pentru identificarea persoanelor şi a grupurilor de tineri care nu respectă normele de convieţuire socială.

Cu această ocazie, în perioada de referinţă, poliţiştii locali au aplicat 464 de sancţiuni contavenţionale, cu o valoare de 60.250 lei, persoanelor care au încălcat prevederile Legii nr. 61/1991. rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Potrivit actului normativ menţionat cele mai multe abateri au fost constatate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, fiind sancţionate 218 persoane cu amenzi contravenţionle în valoare de peste 20.700 lei. De asemenea, 35 de persoane au fost depistate în timp ce săvârşeau fapte de natură să tulbure ordinea sau liniştea publică. Acestea au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 lei, conform Legii 61/1991, rep.

Având ca obiectiv respectarea normelor de convieţuire socială în special pe linia menţinerii ordinii şi liniştii publice şi a consumului de băuturi alcoolice poliţiştii locali vor efectua zilnic acţiunile punctule pe această linie, în toate zonele din municipiul Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*