Acţiuni pentru fluidizarea traficului rutier

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/02/2012

Având în vedere precipitaţiile sub formă de ninsoare care au căzut în ultimele zile, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei au desfăşurat activităţi multiple pentru flzuidizarea traficului rutier.

Cu această ocazie, poliţiştii locali au acţionat cu precădere pe arterele aglomerate, intersecţii precum şi în zona staţiilor mijloacelor de transport în comun pentru a preveni crearea de ambuteiaje şi blocarea benzilor de circulaţie. Ţinând cont că o parte dintre conducătorii auto nu au respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere ,,Oprirea Interzisă’’, ,,Staţionare Interzisă” şi ,,Accesul Interzis’’ au fost aplicate sancţiuni contarvenţionale.

Poliţiştii locali au acţionat pe această linie pentru a asigura cale liberă utilajelor de deszăpezire şi mijloacelor de transport public în comun. În acest sens, de la începutul lunii, poliţiştii locali au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale conform Ordonanţei de Guvern nr. 195/2002, mod., privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 6.000 lei. De asemenea, în perioada de referinţă au fost sancţionate contravenţional şi 5 persoane care au parcat autoturismele pe trotuare fapt ce a determinat îngreunarea deszăpezirii părţii carosabile rezervată circulaţiei pietonilor.

Numai în ultimele 2 zile, peste 100 de persoane fizice şi juridice au fost somate, conform HCLM Iaşi 172/2002 – privind menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi, să dispună măsuri de îndepărtare a zăpezii din jurul imobilelor pe care le deţin sau le administrează.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*