Acţiuni multiple ale Poliţiei Locale pentru fluidizarea traficului rutier

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/01/2012

În luna decembrie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţie au desfăşurat multiple acţiuni specifice ce au avut ca obiectiv fluidizarea traficului rutier şi pietonal în municipiul Iaşi. În acest contex, lucrătorii de poliţie au aplicat 724 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 69.858 lei.

Cele mai multe abateri de la normele legale au fost înregistrate conform Ordonanţei de Guvern nr. 195/2002, mod. privind circulaţia pe drumurile publice, ocazie cu care 426 de conducători auto  care nu au respectat prevederile indicatoarelor rutiere cu privirea la ,,Oprirea Interzisă’’ şi ,,Accesul Interzis’’ au fost sancţionaţi contravenţional.

În perioda menţionată, s-a acţionat şi pentru respectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi nr.198/2000, mod., cu privire la autoturismele parcate pe trotuare, precum şi în locuri nesemnalizate cu indicator sau marcaj în acest scop, fapt ce determina îngreunarea traficul rutier şi pietonal. Conform actului normativ menţionat au fost aplicate peste 70 amenzi contravenţionale. De asemenea, în atenţia lucrătorilor de poliţie au fost şi conducătorii auto care au parcat autovehiculele pe spaţii verzi, ocazie cu care182de persoane au fost sancţionate conform H.C.L.M.172/2002, mod., privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi.

În acelaşi context, pentru a preveni îngreunarea traficului rutier şi pietonal şi crearea de ambuteiaje, poliţiştii locali au dispus ridicarea a 47 de autoturisme care staţionau pe trecerile de pietoni precum şi intersecţiile aglomerate.
Având în vedere că în perioda de referinţă în municipiul Iaşi au fost organizate mai multe activităţi culturale, artistice şi sportive cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă poliţiştii locali au dispus măsuri de fluidizare a traficului rutier şi pietonal în zona pieţelor agroalimentare, marilor centre comerciale, unităţilor de învăţământ, precum şi în locurile unde s-au desfăşurat activităţile specifice.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*