Acţiuni de control în rândul taximetrelor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/03/2012

În această perioadă, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei în cooperare cu inspectorii Direcţiei de Control desfăşoară acţiuni de control în rândul taximetrelor având ca obiectiv verificarea autorizaţiilor privind efectuarea transportului în regim de taxi, precum şi modul în care conducătorii auto care desfăşoară această activitate respectă prevederile legale.

Cu această ocazie, în ultima săptămână au fost verificate peste 100 de taximetre fiind aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, cele mai multe nereguli au fost constatate cu privire la nerespectarea numărului de taximetre care este permis să staţioneze în staţiile special amenajate. Menţionăm faptul că şi în perioada următoare lucrătorii instituţiei noastre vor acţiona pe această linie avînd în vedere şi numeroasele sesizări primite din partea celorlalţi participanţi la traffic, care au semnalat faptul că prin staţionarea mai multor taxiuri, în special în zona intersecţiilor se îngreunează traficul rutier prin blocarea unei benzi de circulaţie.

De asemenea, prioritar pentru lucrătorii de poliţie este şi respectarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Astfel, sunt verificate autorizaţiile privind efectuarea acestui serviciu, dacă sunt utilizate aparatele de taxat, precum şi eliberarea bonurilor fiscale la finalul curselor. În acest sens, conform actului normativ menţionat, de la începutul anului au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 8.500 lei.

Precizăm faptul că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, va fi informată Direcţia Tehnică a Primăriei Municipiului Iaşi pentru a dispune ridicarea autorizaţiilor de funcţionare.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*