Acțiunea „Copii de nota 10”, pentru un start bun în anul școlar

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/09/2018

Duminică, 9 septembrie, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială, a organizat o acţiune cultural-caritabilă pentru 550 de copii din familii defavorizate din clasele 0-VIII și cu domiciliul în Municipiul Iaşi. Fiecare copil a primit câte un rucsac cu rechizite şcolare precum: stilou plus rezerve, set de pensule, bloc desen, caiete de Geografie, Biologie, Matematică, 5 caiete tip Dictando, acuarele 12 culori plus pensulă ECO, penar și rezerve cerneală. Pe lângă rucsacul cu rechizite, fiecare copil a primit şi dulciuri, constând în biscuiţi cu cremă, napolitane, prăjituri, croissante, ciocolată, bomboane și suc.

Primarul Mihai Chirica s-a adresat atât copiilor, cât și părinților, mesajul edilului fiind că educația trebuie să se transforme într-o misiune pe termen lung. „A trecut vara, începe școala! Principalul motiv pentru care am organizat această activitate sunteți voi, copiii! E foarte important ceea ce se întâmplă de luni, 10 septembrie! Începerea școlii reprezintă pentru mulți copii cea mai frumoasă perioadă din viață. Educația este la fel de importantă precum celelalte lucruri pe care le faceți zilnic și care țin de hrană, îmbrăcăminte sau joacă. Școala este specială pentru că datorită ei puteți fi liberi! La fel ca voi, și eu am fost la școală zi de zi, un drum care a avut drept finalitate ceea ce sunt astăzi. Ca să puteți face lucruri frumoase în viață trebuie să învățați! Greuțățile se pot rezolva dacă o să faceți din educație un scop, care va conduce la un moment dat la o meserie, cu ajutorul căreia o să vă asigurați existența.

Dragi părinți, începe o perioadă care responsabilizează copiii noștri, o cale ce definește personalitatea fiecăruia dintre ei! Oferiți-le tot ce puteți, sprijiniți-i, astfel încât prezența la școală să fie una permanentă. Debutul anului școlar este unul dintre cele mai frumoase momente pentru toată familia, de la copii, până la părinți sau bunici, însă nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că susținerea educației se face printr-un efort comun și prin toate resursele de care dispunem. În acest fel copiii primesc o șansă de a deveni cu adevărat oameni și care, la un moment dat, vor fi utili societății. Timp de 100 de ani ne-am bucurat de munca înaintașilor noștri, iar noi avem datoria să urmăm acest exemplu istoric. Pentru asta trebuie să privim cu maximă resp

onsabilitate simbolurile României: să intonăm imnul național, să onorăm drapelul și stema țării, să recunoaștem meritele oamenilor cu adevărat valoroși și care muncesc. Vă doresc mult succes în noul an școlar!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Valoarea totală a unui rucsac este de 121,85 lei, așadar costul ajutoarelor de urgență în natură este de aproape 67 000 de lei. Acţiunea „Copii de nota 10” are drept scop diminuarea fenomenului de abandon şcolar.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*