Abaterile de la lege, sancţionate de Poliţia Locală

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/07/2013

În 2011, Primăria a demarat un program de modernizare a 123 de parcuri de joacă. Poliţiştii locali vor să împiedice distrugerea mobilierului special amplasat pentru cei mici

Pe parcursul lunii iunie, lucrătorii Poliţiei Locale au acţionat pentru identificarea persoanelor şi a grupurilor de tineri care nu respectă regulamentul de funcţionare afişat pe panourile informative din parcurile de joacă pentru copii. Cu această ocazie, poliţiştii locali au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 150 şi 1.000 lei. Cele mai multe abateri au fost constatate pentru utilizarea echipamentelor de joacă fără a fi respectată limita de vârstă, fapt ce duce la degradarea acestora. În atenţia poliţiştilor locali au fost şi grupurile de tineri care se formează în aceste parcuri cu scopul de a consuma băuturi alcoolice, ulterior tulburând liniştea publică şi distrugând mobilierul special amenajat.

Verificări la construcţii

Tot în cursul lunii iunie, poliţiştii locali au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 21.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte amenajarea teritoriului şi urbanismul. Sancţionarea persoanelor s-a impus ca urmare a verificării a 294 de autorizaţii de construire, cu peste o sută mai mult faţă de luna precedentă. De asemenea, poliţiştii locali au procedat la somarea a peste 216 de persoane ca în cel mai scurt timp să se prezinte la sediul Poliţiei Locale, în vederea prezentării autorizaţiilor pentru construcţiile demarate.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*