A început reabilitarea pasajului Piaţa Unirii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/10/2014

pasaj piata unirii (4) pasaj piata unirii (10)Proiectul de modernizare şi reabilitare a zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii a deschis un nou front de lucru. De la începutul acestei săptămâni au început lucrările în pasajul pietonal subteran.

Modificări importante
Calea de acces dinspre Piaţa Unirii este închisă, rămânând funcţionale celelalte două intrări, de la Palatul Braunstein şi de la librăria Junimea. „Lucrările se vor desfăşura în etape pentru a păstra şi circulaţia pietonilor prin pasaj. Vom începe dinspre Piaţa Unirii, lângă statuie, acest sector fiind închis pentru modernizare“, a declarat primarul Gheorghe Nichita. Constructorii au început în interiorul pasajului decaparea pereţilor şi consolidarea zidurilor. La finalul lucrărilor, pasajul subteran va fi complet reabilitat. O modificare importantă faţă de situaţia actuală vizează asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi. La accesul dinspre Piaţa Unirii, precum şi la cel din preajma blocului Junimea vor fi montate lifturi, iar în zona Palatului Braunstein va fi amplasată o platformă elevatoare. Modernizarea include refacerea scărilor de acces în pasaj, finisajele interioare ale zonei subterane, va fi modernizat iluminatul şi va fi renovat WC-ul public.

Unde se lucrează
Lucrările fac parte din proiectul european care presupune modernizarea zonei Lăpuşeanu – Piaţa Unirii. Investiţia are o valoare de 13,6 milioane lei, din care 13,1 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile. În cadrul acestui proiect, se intervine în această perioadă în parcul Mitocul Maicilor din spatele Muzeului Unirii, unde aleile au fost redesenate, lărgite şi betonate, conferind zonei o altă înfăţişare şi oferind un spaţiu generos de promenadă. De asemenea, au fost montate noi borduri, urmând ca, după finalizarea acestei operaţiuni, să se treacă la amenajarea spaţiilor de vegetaţie. În paralel, se lucrează la aleea de legătură dintre Lăpuşneanu şi Independenţei, pe lângă fostul cinema Tineretului. „Până acum suntem în grafic cu aceste lucrări şi să sperăm că vom finaliza cât mai repede pasajul de la Musicescu, în Boltă în special, dar şi aleea de la Cinematograful Republica, care face legătura cu parcul Mitocul Maicilor”, a mai precizat primarul.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*