A început concursul internaţional de vioară „Ion Voicu” – ediţia a III-a

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/06/2010

Între 25 iunie şi 3 iulie 2010 are loc la Filarmonica Iaşi „Moldova” ediţia a III-a a concursului internaţional de vioară „Ion Voicu”, la care organizatori sunt Primăria Municipiului Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi, Fundaţia internatională “Ion Voicu”, Filarmonica de Stat “Moldova” Iaşi, Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi şi Casa de cultură a municipiului Iaşi “M.Ursachi”.

Preşedintele concursului este Ioan Holender, directorul Operei de Stat din Viena, preşedinte de onoare este Gheorghe Nichita, primarul Municipiului Iaşi, iar coordonatorul proiectului este Bujor Prelipcean, director al Filarmonicii de Stat “Moldova” Iaşi.

Programul manifestării a fost deschis de un concert extraordinar al laureaţilor celei de-a doua ediţii a concursului susţinut în sala de concerte “Ioan Baciu” a Filarmonicii de Stat vineri, 25 iunie 2010.

Între 26 iunie şi 2 iulie se desfăşoară etapele I, II şi III din cadrul concursului propriu-zis, iar sâmbătă, 3 iulie 2010, orele 19.00, vor avea loc concertul de gală şi ceremonia de premiere a câştigătorilor.

La concurs pot participa violonişti români şi străini născuţi în perioada 1 ianuarie 1982– 1 ianuarie 1992. Concursul de vioară de la Iaşi este înscris în Federaţia Mondială a Concursurilor Internaţionale de Muzică.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*