A fost lansată a treia ediţie a competiției “Orașul Reciclării”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/01/2015

afis
Eco-Rom Ambalaje a lansat a treia ediție a competiției “Orașul Reciclării”. Ediția actuală se va derula în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015. La această competiţie s-a înscris şi municipiul Iaşi, alături de alte 45 de oraşe.

Cum se face evaluarea
Criteriile care vor sta la baza evaluării orașelor înscrise sunt: calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere), cantitatea de deșeuri colectate separat per locuitor și campaniile de conștientizare a populației cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor de ambalaje, organizate de primării în cele 6 luni ale competiției.

Noi provocări
În plus, în 2015 competiția “Orașul Reciclării” vine cu noi provocări: mai multe primării invitate în lupta reciclării și mai multe premii oferite:

  • La finalul celor șase luni, oraşul câştigător va primi titlul de “Orașul Reciclării” și marele premiu: amenajarea unui Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor celor care vor să se relaxeze și, în același timp, să afle o serie de informații și curiozități interesante despre reciclarea deșeurilor de ambalaje.
  • Municipalitatea clasată pe locul al II-lea va beneficia timp de o săptămâna de programul educațional revoluționar “Laboratorul Verde al Reciclării”. Astfel, elevii claselor a III-a pot învăța, într-un mod dinamic și creativ – cu ajutorul unui autocar high-tech modificat și adaptat pentru mințile curioase și inventive ale copiilor – despre importanța colectării separate ca un prim pas pentru protejarea mediului.
  • Municipalitatea care va obține locul al III-lea în competiție va câștiga o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu ajutorul Eco-Rom Ambalaje.

Pe parcursul competiției din 2014, la cele 32 de municipalităţi participante, au fost colectate separat peste 6.700 de tone de deșeuri de ambalaje, dintre care 2.700 de tone de plastic, 3.500 de tone de hârtie-carton, 500 de tone de sticlă și 30 de tone de metal.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*