8 tone de deşeuri electrice, strânse de la ieşeni

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/10/2013

O nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. Ieşenii care au scăpat astfel de aparatele vechi au putut participa la o tombolă în care au fost acordate zeci de premii constând în electrocasnice noi.

33 de premii

Primăria Municipiului Iași împreună cu Asociaţia RoRec colaborează pentru crearea unei infrastructuri de colectare a deşeurilor provenite din echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Scoala Veronica Micle (6)O nouă acțiune din cadrul campaniei ”Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” a avut loc sâmbătă 19 octombrie, când au fost instalate 6 puncte provizorii de colectare pe raza municipiului Iaşi. La finalul zilei, organizatorii au strâns de la ieşeni 8 tone de deşeuri electrice şi electrocasnice. Tratarea acestui tip de deşeuri necesită proceduri separate de reciclare pentru a proteja mediul de substanţele periculoase pe care acestea le conţin.

În campania de săptămâna trecută au fost implicaţi peste 40 de voluntari, elevi ai Şcolii Veronica Micle şi ai Colegiului Economic Administrativ Iaşi. La tombola care a însoţit acţiunea s-au acordat 33 de premii: 10 cafetiere, 10 fiare de călcat, 10 mixere şi 3 cuptoare cu microunde. Lista completă a câştigătorilor este publicată pe www.rorec.ro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*