60 de milioane de euro vin la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/09/2010

Vizita de lucru a experţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est care a avut loc azi s-a încheiat cu succes pentru cele 3 proiecte depuse de municipalitatea ieşeană în cadrul Planului Integrat al Polului de Creştere Iaşi, acestea primind raport favorabil care recomandă semnarea contractelor de finanţare – a anunţat primarul Gheorghe Nichita în cadrul unei conferinţe de presă.

“Am convocat pentru marţi o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru aprobarea noii valori de TVA de 24% la proiectele Axa de dezvoltare Nord – Sud Octav Băncilă, Dezvoltarea Axei de Transport Est-Vest şi Axa Culturală. Până pe 9 septembrie vom depune şi documentele cerute de raportul experţilor – hotărârea de Consiliu Local şi avizele date de Inspectoratul de Stat în Construcţii, după care vom semna contractele de finanţare. Sunt primele 60 de milioane de euro care vin prin Planul Integrat al Polului de Creştere Iaşi” – a declarat Gheorghe Nichita.

Edilul-şef a mai anunţat faptul că pentru proiectul Centrului Tehnologic Regional va începe evaluarea tehnico-economică a proiectului. Nu în ultimul rând, al 6-lea proiect din cadrul Planului Integrat al Polului de Creştere Iaşi „Dezvoltare şi reabilitare arteră funcţională Sud – Municipiul Iasi” în valoare totală de aproape 21 milioane de euro este gata şi va fi depus până pe 9 septembrie la ADRNE.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*