6.000 de bilete RATP cumpărate prin SMS

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/01/2013

La numai o lună de la implementarea sistemului de achiziţie a biletelor de călătorie prin SMS, RATP Iaşi a înregistrat un număr considerabil de astfel de cereri.

Vânzări bune

Numai în luna decembrie a anului trecut au fost înregistrate aproximativ 1.500 de SMS-uri, peste 1.200 pentru bilete cu o călătorie, iar 200 pentru abonamente de o zi, valoarea totală a încasărilor fiind de 3.440 lei. Numărul a crescut considerabil în luna ianuarie 2013, când au fost cumpărate 608 abonamente pentru o zi şi 4.320 tichete cu o singură călătorie.

Paşi de urmat

Pentru a achiziţiona un bilet cu o călătorie, trebuie sa trimiteţi un mesaj la 7494, care să conţină numărul traseului pe care doriţi să circulaţi. Numărul 7494 este valabil în reţelele Orange şi Vodafone, tariful mesajului pentru un bilet cu o călătorie fiind de 0,45 euro, cu tot cu TVA. Călătoria este valabilă pentru ziua în curs, pe linia indicată în SMS-ul trimis şi până la ora indicată în SMS-ul de confirmare a plăţii – timpul maxim permis de călătorie fiind de o oră/bilet.

Abonament de o zi

Pentru un abonament de o zi, valabil pe toate liniile regiei, SMS-ul va fi expediat către acelaşi număr, de această dată cu textul „A”. Pentru un abonament, mesajul va costa 1,5 euro cu TVA, acesta fiind valabil pentru ziua în curs, până la ora 24.00.

Călătorii vor trebui să trimită mesajele înainte de a urca în mijloacele de transport. După expedierea SMS-ului la 7494, ieşeanul va primi înapoi un mesaj cu un cod de confirmare şi un SMS de verificare, care vor fi arătate controlorului. Refuzul de a prezenta mesajele de comandă se consideră contravenţie şi vor fi sancţionate. Deocamdată, doar cele două tipuri de călătorii pot fi achiziţionate prin SMS.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*