„Zebre” din marmură pe bulevardul Ştefan cel Mare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/06/2013

Lucrările de pietruire a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt se apropie de final, şantierul mutându-se în zona dintre Casa Modei şi Piaţa Unirii, precum şi pe strada I.C. Brătianu. Însă noutatea ultimelor zile o constituie realizarea în zonă a două treceri de pietoni sub o formă inedită, confecţionarea lor presupunând o combinaţie între marmură şi granit.

Zebrele sunt realizate dintr-o combinatie de marmura si granit

Primele zebre

Cele două treceri de pietoni se află în zona fostului magazin Materna, una traversând I.C. Brătianu, cealaltă bdul Ştefan cel Mare. Astfel de zebre vor fi construite pe întreg pietonalul, începând de la Materna şi terminând cu Piaţa Unirii. Până în prezent, lucrările se află în grafic, municipalitatea intenţionând să le finalizeze integral până la sfârşitul lunii iulie. Zona pietonală de tip piaţetă dezvoltată pe Ştefan cel Mare şi Sfânt, cu pavaj din granit gri, cu inserţii de marmură albă şi neagră, va avea rolul de a pune în valoare monumentele aflate în zonă, pornind de la Teatrul Naţional, Catedrala Mitropolitană şi Palatul Roznovanu, şi terminând cu biserica Trei Ierarhi. Realizarea pietonalului de pe bulevardul Ştefan cel Mare face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, mare parte nerambursabilă, ce are o valoare totală de 88 milioane lei şi care urmăreşte, printre altele, refacerea a 18 km de străzi, la care se adaugă 3,6 km de linii de tramvai, precum şi trotuarele şi spaţiile verzi aferente.

…………………..

Lucru intens pe şantiere

Şantierele din municipiu se află în diverse faze de execuţie, multe dintre ele apropiindu-se de termenul de recepţie. Zilele acestea vor fi finalizate lucrările de asfaltare efectuate în zona străzilor Lascăr Catargi şi Vasile Conta. În plus, asfaltarea străzii Păcurari se află într-un stadiu avansat, preconizându-se încheierea ei săptămâna viitoare. Municipalitatea a deplasat utilajele de lucru pe str. Elena Doamna, unde vor fi executate lucrări de asfaltare pe tronsonul dintre liniile de tramvai. Se lucrează intens şi pe pasajul rutier dintre Podu Roş şi CUG, unde a fost creată o bandă de circulaţie suplimentară pe sensul către Podu Roş.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*