Ziua NATO în România

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/04/2017

Autoritățile locale au marcat duminică, 2 aprilie, Ziua NATO în România. La ceremonia militară din fața sediului Instituției Prefectului Județului Iași municipalitatea a fost reprezentată de către primarul Mihai Chirica și viceprimarul Gabriel Harabagiu.

„Aderarea României la NATO ne-a oferit posibilitatea de a ne apăra granițele, de a ne face vizibili din punct de vedere militar, atât la nivel național, cât și internațional. Încrederea NATO în statul român poate crește doar dacă viziunea noastră politică va fi una responsabilă și vom adera la toate valorile europene și mondiale ale democraţiei și libertăţilor individuale. Armata Română a participat cu profesionalism la misiunile şi operaţiile Alianței, demonstrând că este un pilon important în elaborarea politicilor NATO, fiind apreciată de toţi partenerii noştri. Mulțumesc ostașilor români pentru faptul că sunt prezenți mereu acolo unde este nevoie de ei și celor peste 260 de ostași români care luptă acum în Afganistan. Dumnezeu să îi aducă acasă sănătoși!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Ziua NATO în România se marchează, începând din 2005, în prima duminică a lunii aprilie, în baza unei propuneri legislative. La alegerea datei s-a ținut seama de apropierea de data oficială a aderării României la Alianța Nord-Atlantică (29 martie 2004) și de data arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO de la Bruxelles (2 aprilie 2004).

Comments

comments

Categoria: diverse,Special

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*