Ziua Mondiala de Lupta anti SIDA, marcata pe 2 decembrie in Piata Unirii din Iasi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/11/2010

Fundatia Alaturi de Voi lanseaza si in acest an catre ieseni invitatia de a lua parte la Funda Umana, pentru a manifesta astfel impreuna solidaritatea cu cei cu HIV.

In premiera, anul acesta in funda umana se vor prinde si 60 de tineri din Republica Moldova, tineri cu si fara dizabilitati, seropozitivi HIV care isi vor manifesta la Iasi sprijinul pentru cauza persoanelor infectate cu HIV, funda umana unind astfel sub aceeasi idee ambele maluri ale Prutului prin parteneriatul dezvoltat cu Centrul de Resurse ”Tineri si Liberi” si Fundatia ”Ecoul Cernobilului” din Chisinau.

Agenda evenimentului va fi urmatoarea:
•    11.00 – 13.00 – organizarea fundei umane;
•    13.00 – 13.20 – discursuri organizatori, finantatori, parteneri;
•    13.20 – 13.22 – participantii vor ramane 2 minute asezati in funda, in acelasi timp avand loc si un  moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA;
•    13.22 – 13.30 – lansare baloane cu heliu in memoria celor ce au decedat din cauze legate de HIV/SIDA;
•    13.30 -13.40 – 1500 de lumanari vor fi aprinse in jurul a 8 quilt-uri expuse.

Anul acesta, au confirmat deja parteneriatul urmatoarele institutii: Centrul Roman HIV/SIDA, Evenimentul, Flacara, Hotel Unirea, Media Factory, Primaria Municipiului Iasi, Radio Iasi, Spitalul de Boli Infectioase Iasi, Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” Bucuresti, StiriONG, TeleM, TVR Iasi, UNOPA, VoxT. Sponsori ai evenimentului vor fi – Raiffeisen Bank si Util Deco – unitate protejata ADV Romania.

Calitatea de partener se poate dobandi prin participarea la realizarea fundei umane cu un numar de minim 10 voluntari/angajati/beneficiari.

Funda Umana va fi precedata de 2 evenimente importante care vor conduce la derularea unui eveniment inedit:
20 de tineri din R. Moldova, vor sosi la Iasi cu o saptamana inaintea inceperii evenimentului pentru a participa la un schimb de experienta,  impreuna cu tot atatia beneficiari si voluntari ai ADV Romania. Acestia vor realiza impreuna mesaje de solidaritate care vor fi adresate membrilor comunitatii si cateva quilt-uri in memoria persoanelor decedate din cauze legate de HIV/SIDA, quilt-uri ce vor fi expuse in cadrul evenimentului din 2 decembrie. Activitatile fac parte din proiectul “Solidaritatea ia forma inimii”, derulat de ADV Romania, in parteneriat cu Fundatia “Ecoul Cernobilui” Chisinau, finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”.

40 de tineri din R. Moldova vor veni la Iasi pentru a se prinde in Funda Umana si pentru o vizita de studiu in cadrul ADV Romania in care vor cunoaste serviciile model oferite beneficiarilor (Clubul Tinerilor, ateliere de terapie vocationala, unitatea protejata Util Deco). Schimbul de experienta face parte din proiectul “Involvement beyond borders for disabled young people”, derulat de ADV Romania, in parteneriat cu Centrul de Resurse „Tineri si Liberi” si Fundatia Ecoul Cernobilului din R. Moldova, finantat de Fundatia SOROS Romania, prin programul East East: Partnership Beyond Borders.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*