Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost celebrată la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/12/2018

Fundaţia Star of Hope Romania, Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, Camera de Comerț și Industrie si TVR Iași au organizat astăzi, 3 decembrie, un eveniment de celebrare a Zilei Internaționale a Persoanelor cu dizabilități. Evenimentul a avut loc pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și a constat în ornarea de către tineri de la grădinițe și școli ieșene a bradului din fața Primăriei, care a fost denumit Bradul Solidarității în semn de solidaritate față de persoanele cu dizabilități.

„Următorul nostru eveniment, Gala Star of Hope, va avea loc în data de 13 decembrie, la Teatrul Național «Vasile Alecsandri». Este vorba despre un concert caritabil susținut de artiștii Laura Bretan, Costel Busuioc și Per-Erik Hallin, pianistul trupei lui Elvis Presley, în beneficiul copiilor cu dizabilități din centrele Star of Hope Romania. Gala este parte a proiectului «Părinte împuternicit, comunitate incluzivă» realizat în parteneriat cu Consiliul Local Iași, în baza Legii 350 / 2005. Totodată, ea completează campania «Dăruiește speranță», derulată în perioada noiembrie – decembrie 2018, pentru susținerea activităților de terapie recuperatorie în centrele noastre”, a declarat Aurora Vatamaniuc, președintele Fundației Star of Hope România, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Primărie.

Cu aceeași ocazie a fost lansată și cea de-a doua ediție a cărții „Noua Față a Destinului”, o carte ce cuprinde „povești tulburătoare de viață reală scrise chiar de către părinții care au copii cu dizabilități”.

Primarul Mihai Chirica a lăudat activitatea desfășurată de organizația neguvernamentală amintită și a reiterat sprijinul municipalității față de persoanele cu dizabilități.

„Pentru aceste persoane realitatea este cruntă. Menirea noastră, în special a autorităților, este să facem, dacă se poate, totul pentru a trăi într-un oraș în care să ne simțim cu toții bine. Trebuie să ne schimbăm din toate punctele de vedere, mental în primul rând, și să înțelegem că orice persoană aflată în dificultate are nevoie să se simtă bine, indiferent dacă vorbim despre accesabilitate sau posibilitatea de a-și găsi un loc util într-o comunitate care să te aprecieze pentru ceea ce gândești și ce faci”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*