Zile pline pentru curăţenia de primăvară

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/04/2015

Această săptămână a debutat cu un program intens în campania de primăvară. Se lucrează pentru curăţarea străzilor şi trotuarelor, pregătirea spaţiilor verzi şi reparaţii curente la trama stradală.

Salubris SA are zilnic un efectiv de 290 angajaţi mobilizaţi pentru măturarea căilor publice, ridicarea gunoiului şi spălarea străzilor. Se au în vedere arterele principale, străzile din interiorul cartierelor, spaţiile de joacă şi zonele de agrement, fiind planificată o intervenţie etapizată. Automăturătorile acţionează astăzi, 15 aprilie,

în Păcurari, Nicolae Iorga, Nicolina CUG, cartier Frumoasa, Bularga, iar autocisternele pentru spălarea străzilor au intrat în zona Podu de Piatră, Bucium, Calea Chişinăului, Tudor Vladimirescu, Carol I.

Lucrările de amenajare a spaţiilor verzi din Piaţa Eminescu au început miercuri, 15 aprilie,

Lucrările de amenajare a spaţiilor verzi din Piaţa Eminescu au început miercuri, 15 aprilie,

Echipele Servicii Publice sunt la stradă pentru amenajarea, curăţarea spaţiilor verzi  şi plantări de sezon. În programul din această săptămână au intrat amenajările din rond Piaţa Eminescu, capăt Păcurari, rond Agronomie, Copou, zona Palat, cartierele Alexandru cel Bun, Dacia şi Nicolina.

De menţionat în activitatea serviciilor publice este că zilele dinaintea Paştilor au fost foarte încărcate pentru autogunoierele Salubris. În fiecare zi din săptămâna premergătoare sărbătorilor, din punctele gospodăreşti din municipiu era ridicată o cantitate de peste 3000 de metri cubi de deşeuri menajere. Cantitatea a scăzut simţitor în zilele de Paşti, când se raporteată colectarea a aproximativ 1700 metri cubi zilnic.

Echipe de muncitori sunt prezente şi pentru întreţinerea sistemului de transport în comun. Sunt în desfăşurare lucrări de reparaţii la calea de rulare a tramvaielor pe tronsonul Podu de Piatră – Podu Roş, întreţinerea macazelor din zona Billa şi remedieri ale unor defecte în zona Tabacului şi Pădurii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*