“Zeciştii” ieşeni, premiaţi la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/07/2016

Cei 28 de elevi ieşeni care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat din sesiunea 2016 au fost premiaţi marţi la Palatul Rozonovanu, în cadrul unei ceremonii la care au participat primarul Mihai Chirica, Inspectorul General prof. dr. Camelia Gavrilă, alături de profesori şi directori ai instituţiilor de învăţământ.

Premianti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dintre cei 26 de elevi care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională, 16 provin de la Colegiul Naţional, 6 de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, 2 de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” şi câte unul de la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iaşi şi Şcoala Gimnazială „D. D. Pătrăşcanu” din Tomeşti. În ceea ce priveşte examenul de bacalaureat, cele două eleve din Iaşi care au obţinut nota 10 sunt absolvente ale Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, respectiv Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”. „Asistăm la un moment de foarte mare bucurie pentru că reuşim să punctăm poate cea mai importantă etapă din viaţa acestui oraş, premierea copiilor noştri cu performanţe care ridică întotdeauna Iaşul în topul celor mai bune şcoli la nivel naţional. Trebuie să le mulţumim şi să le fim recunoscători că se implică în acest proces. Recunoştinţa noastră vine pentru efortul pe care aceşti elevi minunaţi îl fac ca să se realizeze, dar şi să ne aducă şi nouă un sentiment de mândrie. Avem obligaţi de a continua toate demersurile necesare pentru ca şcoala ieşeană să-şi păstreze nivelul de excelenţă. Mesajul meu, de primar, este unul simplu: bazaţi-vă pe mine. Puneţi cât mai multă sarcină pe umerii mei pentru a vă putea sprijini, arătaţi-mi calea prin care pot să vă fac să rămâneţi acasă şi daţi-mi orice motiv, oricât de mic ar fi acesta, ca tot ceea ce fac să vină în sprijinul educaţiei ieşene”, a declarat primarul Mihai Chirica. În cuvântul său, prof. dr. Camelia Gavrilă a subliniat importanţa modelului oferit de către laureaţi generaţiilor următoare: “Iată, avem încă un an de sărbătoare pentru şcoala ieşeană, încă o consemnare a unor rezultate notabile care ne dau sentimentul că există întâmplări minunate ce demonstrează vocaţia pentru excelenţă a şcolii ieşene. Deja s-a creat o tradiţie, deja există un ceremonial aşteptat, care exprimă opţiunea comunităţii noastre pentru valoare, pentru carte, pentru studiu. Voi sunteţi poveşti de succes şi ăsta e şi sensul acestei ceremonii, de a arăta modelele de succes pentru cei care vin”.

Iaşi, reper al calităţii educaţiei

Şi în 2016, judeţul Iaşi îşi păstrează statutul de lider naţional în ceea ce priveşte calitatea învăţământului preuniversitar. Astfel, în urma centralizării rezultatelor de la Evaluarea Naţională, Iaşul se clasează pe locul doi pe ţară din punct de vedere al notelor de 10 obţinute, după Bucureşti. De altfel, conform unui clasament întocmit în 2015 de Ministerul Educaţiei în funcţie de mediile generale obţinute la admitere şi la examenul de bacalaureat, Iaşul este prezent în Top 10 Licee prin Colegiul Naţional, locul 2 cu media 9.34, (la doar o sutime în spatele ocupantului primului loc, Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Colegiul Naţional Costache Negruzzi, poziţia a opta cu media 9.12. De asemenea, conform datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, un număr de 88.167 de elevi dintr-un total de 129.395 de candidaţi au promovat examenul naţional de Bacalaureat, rata de promovare fiind de 68,1%. În acest an, Iaşul se află pe poziţia a şasea, înregistrând o promovabilitate de 77,48%, comparabilă cu cea din 2015, de 78,75%. Şi de data aceasta, Iaşul se află printre oraşele în care elevii au obţinut note maxime la examenul maturităţii, prin performanţa absolvenţilor Elena Bibire şi Florina Pantilimonescu de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, respectiv Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”. Pe plan naţional, evoluţia promovabilităţii la Bacalaureat a avut o traiectorie interesantă în ultimii ani. Dacă în 2005 se înregistra o rată masivă, de 84,66%, aceasta a scăzut an de an, atingând un scădere spectaculoasă în 2011, la doar 45,72%. De remarcat că în acel an au fost introduse camere de supraveghere video în sălile de examen. Odată cu 2013, promovabilitatea a început să crească, de la 56,4% ajungând în 2016 la 68,1%.

Lista elevilor de nota 10 ai Iaşului

Evaluarea Naţională

Colegiul Naţional

 

Catană D. L. Ana Maria

Cărăușu H. Oana Anastasia

Cojocaru D.C. Andreea Sabina

Dima I. C. Elisabeta

Gorea D. P. Ioana Miruna

Lăpuşneanu I. Andrei Eugen

Lehăceanu G. Sharon Ștefana

Lupu C. Maria Alexandra

Negrușer G. Nicolae Matei

Pâsoi I. R. Andra Nicole Ioana

Perdun P. Patricia Maria

Rotaru J. M. Irina

Sauciuc C. N. Livia Amira

Sinca V. S. Ioana Mădălina

Strugaru C. P. Oana Andrada

Titu H. Ilinca

 

Colegiul Naţional Emil Racoviţă”

 

Corduneanu M. Alexandra

Dimitriu I. D. Corina

Gorie E. M. Ioana

Huțupașu D. Ștefana

Scoică I. Matei Ionuț

Ungureanu L. I. Cosmin Andrei

 

Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”

 

Munteanu-Florea A.T. Raluca Teodora

Stoica C. Vlad

 

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi

 

Gheorghiţă C. Maria

 

Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu” Tomeşti

 

Buleu D. Teodora

 

Bacalaureat

 

Colegiul Național “Mihai Eminescu”

 

Bibire F. I. Miruna Elena

 

Colegiul Național “Costache Negruzzi”

 

Pantilimonescu F. G. Florina

 

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*