Zeci de vehicule abandonate pe domeniul public ridicate de municipalitate în 2017

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/02/2018

După cum se ştie, Poliţia Locală informează Biroul Reglementare Transporturi Urbane pentru dispunerea verificărilor şi stabilirea situaţiei juridice a unui vehicul semnalat ca abandonat. Pe de altă parte, Poliţia Locală primeşte sesizări din partea cetăţenilor cu privire la vehiculele semnalate ca abandonate pe domeniul public.

În 2017, au fost primite şi soluţionate 318 sesizări referitoare la 328 de vehicule abandonate, dintre care:

– 138 au provenit de la asociaţii de proprietari;

17 au fost primite de la cetăţeni, referitoare la 23 de vehicule abandonate;

22 de sesizări au fost furnizate prin email, referitoare la 26 de vehicule abandonate;

141 de astfel de vehicule au fost depistate de Poliţia Locală.

Pe parcursul anului 2017 au fost identificate şi li s-au aplicat câte o somaţie tip autocolant 328 de vehicule abandonate.

De asemenea, au fost trimise 31 de adrese pentru identificarea proprietarilor unui număr de 251 de vehicule şi au fost publicate anunţuri de către Primăria Municipiului Iaşi într-un cotidian local cu privire la 77 de vehicule, la care s-a adăugat afişarea la sediul Primăriei a datelor de identificare pentru vehiculele fără stăpân.

Au fost emise 251 de somaţii către proprietari, cu confirmare de primire.

De asemenea, 40 de vehicule au fost ridicate şi predate la Servicii Publice SA, 2 vehicule abandonate fiind restituite.

Tot în 2017 au fost emise 10 dispoziţii de declarare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv de trecere în domeniul privat al Municipiului Iaşi.

În acelaşi an, au fost predate pentru valorificare 55 de vehicule, cu o greutate totală de circa 39 de tone, în valoare de 9.731 de lei.

Proprietarii sau deţinătorii legali ai vehiculelor identificate ca fiind abandonate s-au conformat somaţiilor primite în procent de 95%, având în vedere derularea programului guvernamental RABLA 2017.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*