Zece proiecte ale ONG finanţate de municipalitate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/06/2016

Primăria Municipiului Iaşi a anunţat câştigătorii primului apel de proiecte implementate de organizaţiile neguvernamentale din acest an. În urma analizei au fost admise spre finanţare 10 proiecte.

Suma acordată pentru finanţarea proiectelor societăţii civile care au solicitat finanţare nerambursabilă la acest termen din programul anual se ridică la valoarea de 400.000 de lei, dintr-un total al fondurilor disponibile de 400.000 de lei. Asociaţia Salvaţi Copiii a obţinut o finanţare de 70.000 de lei, „O nouă şansă prin educaţie” fiind proiectul declarat câştigător. Cea de-a două sumă ca mărime, 55.000 de lei, a fost obţinută de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, pentru proiectul „Vocea ONG pentru servicii sociale”. Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany a câştigat o finanţare de 52.000 de lei. Proiectul, „Centru de consiliere şi sprijin pentru copii şi tineri cu dizabilităţi”, a primit cel mai mare punctaj din partea membrilor Comisiei de Relaţii cu Societatea Civilă şi Evaluare a Proiectelor pentru domeniile: social-sănătate-educaţie-mediu, 93 de puncte. Pe lista câştigătorilor se mai află Asociaţia Sfântul Damian, Asociaţia pentru Dezvoltare Continuă Ad Plus, Asociaţia Psiterra, Asociaţia Alternative Sociale, Asociaţia Surâsul Albastru, Centrul Diecezan Caritas Iaşi şi Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – Filiala Iaşi, organizaţii care au obţinut finanţări cuprinse între 21.784 şi 50.000 de lei.

Implementarea activităţilor din proiect de către beneficiari, precum şi implementarea financiară se va face ulterior semnării contractului de finanţarea nerambursabilă între Municipiul Iaşi, în calitatea de finanţator, şi organizaţia responsabilă de managementul de proiect.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*