A X-a ediție a Congresului Româno-Iordanian de Medicină și Farmacie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/09/2019

În perioada 10-17 septembrie 2019 s-a desfăşurat la Iași cea de a X-a ediție a Congresului Româno-Iordanian de Medicină și Farmacie (CORIMF). Evenimentul are loc anual și alternativ, atât în România, în centrele universitare de tradiție unde au absolvit specialiști iordanieni, cât și în Regatul Hașemit al Iordaniei. Deschiderea oficială a Congresului a avut loc joi, 12 septembrie, în Aula „George Emil Palade” a UMF Iași.

„Iaşul se mândreşte cu Universitatea de Medicină şi Farmacie! Universitatea a devenit o şcoală de ambasadori ai oraşului nostru, transmiţând prin efortul comun al cadrelor didactice, prin conducerea foarte atentă a acestei universităţi faţă de calitatea actului de educaţie, o mare armată de ambasadori care au reuşit de fiecare dată să ne reprezinte cum se cuvine.

Iaşul este un oraş al toleranţei, un oraş în care studenţii străini de orice limbă şi orice religie se pot simți ca acasă, iar acest lucru este motivat în primul rând prin cultura pe care am reuşit să o sădim aici. Cred că aceste relaţii trebuie continuate, întărite şi multiplicate. În afară de un pachet important de cunoştinţe pe care studenţii iordanieni trebuie să-l acumuleze pentru a performa în ţara lor, este nevoie şi de o capacitate a noastră, a gazdelor, de a accepta interferenţa dintre cele două culturi, de a fi o gazdă bună, de a înțelege diferențele.

Este rolul meu ca primar, al autorităţilor din România, al ambasadelor, de a întări acest lucru şi de a încerca să ne creştem numărul de viitori ambasadori din şcolile ieşene”, a declarat primarul Mihai Chirica în deschiderea CORIMF.

„Evenimentul își propune să consolideze relațiile bilaterale dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei prin intermediul rețelei de cooperare creată în domeniul medical și prin contribuția unor specialiști de referință”, a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași și președintele CORIMF.

 

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*