Weekend cinefil: premiera unui film de Oscar şi animaţii 3 D la Cinema Ateneu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/03/2018

Sfârşitul de săptămână programează la Cinema Ateneu două premiere de calitate, una dintre ele laureată cu Oscar.

Pelicula Eu, Tonya (I, Tonya) spune povestea patinatoarei Tonya Harding, campioană naţională a Statelor Unite, de două ori laureată a Olimpiadei. Filmul lui Craig Gillespie a câștigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar în 2018 și a fost nominalizat la categoriile Cea mai bună actriță în rol principal și Cel mai bun montaj.  Allison Janney a câștigat și Globul de Aur și Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în  rol secundar.

Pentru că sărbătorile pascale sunt aproape, va fi proiectat în premieră filmul Maria Magdalena, care pune în lumină portretul uneia dintre cele mai enigmatice și neînțelese figuri spirituale din istorie.

În weekend ne relaxăm împreună cu cei mici la Khumba și Prințesa lebădă: Sub acoperire regală – The Swan Princess, două animații 3D despre prietenia adevărată.

Programul Cinema Ateneu în acest weekend

30 martie 2018

Ora 18.00 – „Eu, Tonya” – I, Tonya – PREMIERĂ – (regia Craig Gillespie) – AP 12

Ora 20.00 – „Maria Magdalena” – Mary Magdalene – PREMIERĂ – (regia Garth Davis) – AP 12

31 martie 2018

Ora 12.00 – „Khumba” – 3D – (regia Anthony Silverston) – AG

1 aprilie 2018

Ora 12.00 – „Prințesa lebădă: Sub acoperire regală” – The Swan Princess: Royally Undercover – (regia Richard Rich) – AG

Ora 15.00 – „Maria Magdalena” – Mary Magdalene – (regia Garth Davis) – AP 12

 

„Eu, Tonya” – I, Tonya – AP 12

Regia: Craig Gillespie

Cu: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

Gen: biografic, drama, sport

Durată: 120 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mDnf-9d22r4

Filmul care va rula în avanpremieră la Cinema Ateneu spune povestea patinatoarei Tonya Harding și este tototadă unul dintre cele mai lăudate filme ale anului 2018, cu un Premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA, toate pentru pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Allison Janney), alte două nominalizări la premiile Oscar 2018, două la Globurile de Aur și patru la Premiile BAFTA 2018.

În film joacă și actorul român Sebastian Stan. Acesta îl interpretează pe Jeff Gillooly, omul cu care este căsătorită patinatoarea Tonya. Numele campioanei naţionale a Statelor Unite ale Americii, de două ori laureată la Jocurile Olimpice a ajuns în presa internaţională din cauza unui scandal imens de la Olimpiada din 1994. În acel moment, oponenta sa directă a fost atacată şi rănită în timpul unui antrenament. S-a dovedit apoi că agresorul fusese anganjat de soţul patinatoarei, Tonya fiind apoi eliminată din competiţie.

Margot Robbie (rol principal) a mărturisit că mult timp nu a știut că povestea pe care urma să o joace este una reală și spunea chiar că a fost impresionată de creativitatea de care au dat dovadă cei care au scris scenariul.

 

„Maria Magdalena” – Mary Magdalene – AP 12

Regia: Garth Davis

Cu: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor

Gen: dramă

Durată: 120 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VldfLMyk2Vw

O femeie tânără își părăsește familia dintr-un orășel de pescari pentru a se alătura unei noi mișcări sociale radicale, condusă de Iisus din Nazaret, ce promite o schimbare a lumii. Grupul din jurul lui Iisus devine din ce în ce mai cunoscut, iar mesajul profetului atrage din ce în ce mai mulți adepți. Călătoria spirituală a Mariei Magdalena o plasează în centrul poveștii ce se va termina în Ierusalim, locul unde va trebui să accepte realitatea destinului lui Iisus, dar și locul ei în tot acest context.

Maria Magdalena este menţionată în textele biblice ca prima femeie vindecată de Iisus şi cea care i-a arătat apoi un devotament întocmai cu apostolii. I-a stat alături în timpul crucificării şi a fost prima căreia i s-a descoperit învierea sa.

„Maria Magdalena este un personaj puternic, unic pentru vremea în care a trăit, iar povestea ei va oferi publicului ocazia de a înţelege, astfel, mai bine, turbulenţele culturale, pasiunile umane şi devotamentul religios ce au influenţat şi modelat atât de puternic istoria modernă”, au declarat Peter Kujawski şi Robert Walak de la Universal Pictures.

Mara Rooney o interpretează pe Maria Magdalena, iar Joaquin Phoenix pe Iisus. În film mai apar și actorii Chiwetel Ejiofor, în rolul apostolului Paul și Tahar Rahim în rolul lui Iuda.

 

„Khumba” – 3D – AG

Regia: Anthony Silverston

Cu: AnnaSophia Robb, Catherine Tate, Steve Buscemi, Liam Neeson, Laurence Fishburne,Jake T. Austin

Gen: animație, aventură, familie

Durata: 90 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yurD0c8v23Q

Adânc în inima Africii, spre uimirea tuturor, se naște o zebră doar pe jumătate dungată pe nume Khumba. Acest lucru este considerat de rău augur de restul turmei, dungile negre reprezentând mândria tuturor zebrelor din jur. Când în tribul său se naște ideea că seceta cumplită ce afectează întreg ținutul este provocată de dungile lipsă ale lui Khumba, acesta este alungat din sânul familiei. Eroul va trebui să facă echipă cu un gnu și un struț în misiunea lui al cărei scop este și să afle ce s-a întâmplat cu dungile sale, dar și să rezolve problema secetei.

În călătoria sa în afara turmei va descoperi o lume minunată, plină de noi prieteni, dar și de pericole care pândesc la tot pasul.

Va reuși Khumba să își salveze ținutul de secetă și să își câștige dungile?

 

„Prințesa lebădă: Sub acoperire regală” – The Swan Princess: Royally Undercover – AG

Regia: Richard Rich

Gen: animație

Durată: 79 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5PTFbrCYyWk

 

După sosirea unor vizitatori misterioși în Regat, prințesa Alise, Lucas și cu prietenii lor pornesc sub acoperire într-o misiune de spionaj ultrasecretă, pentru a vedea cine e de încredere, și cine nu. Vor avea nevoie de abilitățile lor de detectivi super pricepuți, dar și de gadget-uri cool pentru a dezlega misterul regal, și pentru a salva Regatul. O animație 3D despre prietenie și tainele spionajului, alături de prințesa Regatului.

 

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Instagram: www.instagram.com/iasicinema/

Site-ul: www.ateneuiasi.ro

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*