Week-end plin în manifestări culturale la Ateneul Tătăraşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/03/2014

În weekendul 28 – 30 martie, Ateneul Tătăraşi găzduieşte mai multe manifestări culturale.

„Jurnalul unui nebun”
Astfel, vineri, 28 martie, de la ora 19.00, doritorii pot urmări spectacolul de teatru „Jurnalul unui nebun”, o tragicomedie de N.V. Gogol în regia lui Ion Sapdaru. Rezervările pot fi făcute online pe www.ateneutatarasi.ro, preţul unui bilet fiind de 10 sau 15 lei.

teatru de papusi afis

Spectacol de marionete
Ateneul Tătăraşi, Primăria Poitiers, Primăria Iaşi, Asociaţia „Coordination Poitiers-Roumanie”, Asociaţia „Amicii-Poitou” şi Institutul Francez Iaşi invită ieşenii, sâmbătă, 29 martie, de la ora 11.00, în sala mare a Ateneului la reprezentaţia piesei de teatru de marionete „Micul circ al lui Hercule şi al Iuliei” a companiei franceze „Du Coq à l’Ane”. Spectacolul este creaţia marionetistei Danièle Virlouvet. Alături de ea, Emmanuelle Lefeuvre (acordeon) şi Nicolas Moreau (chitară şi mandolină) vor completa ambianţa creând un spectacol captivant. Spectacolul se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor şi va fi tradus în limba română. Intrarea la spectacol este liberă.

Concurs de cultură generală
Tot sâmbătă, de la ora 15.00, are loc prima etapă a Concursului Naţional de Cultură Generală, organizat de Societatea Română de Trivia şi Quiz Iaşi. Concursul se desfăşoară în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră şi în Bucureşti, Galaţi şi Chişinău. Concurează echipe de câte patru persoane, folosindu-se un format de prezentare a întrebărilor tip “pubquiz”, patru seturi a câte 25 de întrebări proiectate pe un perete şi citite de un moderator. Întrebările vor fi din domenii precum artă, ştiinţă, media, divertisment, stil de viaţă, sport, istorie. Intrarea este liberă, iar înregistrarea echipelor se face pe pagina de facebook a evenimentului.

Weekend-ul se termină duminică, 30 martie, la ora 19.00, cu spectacolul de teatru “Sînt o babă comunistă”, după romanul lui Dan Lungu, adaptare text şi regie Lucian Dan Teodorovici.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*