Vizita Papei Francisc, pregătită în cele mai mici detalii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/01/2019

Primăria Municipiului Iași continuă pregătirile pentru vizita la Iași a Sanctității Sale, Papa Francisc în data de 1 iunie 2019. Primarul Mihai Chirica a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, stadiul măsurilor organizatorice gândite împreună cu Episcopia Romano-Catolică Iași, astfel încât vizita Sanctității Sale să fie o reușită din toate punctele de vedere.

„Cu siguranță, va fi unul dintre cele mai importante evenimente din acest an, pentru care amplasamentul cel mai recomandat este Piața Palatului Culturii. În perioada următoare, vom lua legătura cu toate ambasadele acreditate în România, în privința informării prezenței grupurilor care vor să vină în mod organizat în orașul nostru pentru acest eveniment atât de important. În felul acesta, vom putea asigura toate resursele necesare astfel încât vizita turiștilor să fie una cât mai plăcută”, a punctat primarul Mihai Chirica.

În aceeași ordine de idei, în perioada următoare, va avea loc o întâlnire cu toți hotelierii din Iași, dar și din împrejurimi pentru stabilirea unei strategii comune în ceea ce privește cazarea în perioada respectivă. În plus, se vor identifica soluții pentru a putea amenaja locuri de campare pentru a face față fluxului mare de turiști: „Cu siguranță, nu vor fi locuri pentru toate persoanele interesate, în acest sens fiind dispuși să arătăm disponibilitatea oricărui efort necesar pentru ca cei care vor să ajungă la Iași, să o poată face. Ne vom gândi la locuri de campare, cu asigurarea tuturor utilităților necesare, dar și a transportului acestora din punctele de oprire spre zona de manifestări publice din centrul orașului nostru”, a completat edilul Iașului.

Echipă complexă de organizare a vizitei la Iași a Sanctității Sale, Papa Francisc

 Pentru o eficientizare a colaborării cu Episcopia Romano-Catolică Iași, primarul Iașului, Mihai Chirica a anunțat că s-a dispus numirea unei echipe care va lucra nemijlocit pentru buna organizare a evenimentului din 1 iunie 2019. Sunt persoane cu diferite responsabilități din cadrul aparatului propriu, dar și din cadrul societăților din subordinea municipalității. Responsabilii au atribuții pe domenii diferite, de la responsabili tehnici, responsabili juridici, de ordine și liniște publică, până la persoane care se vor ocupa de comunicarea evenimentului. Din acest colectiv fac parte inclusiv primarul Iașului, Mihai Chirica, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, dar și prof. Mihai Codreanu din cadrul Facultății de Arhitectură din Iași, care va coordona partea de arhitectură și design a acestui proiect.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*