Vino sâmbătă, 31 martie 2012, la manifestările Earth Hour organizate la Iaşi!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/03/2012

Pe 31 martie 2012, Earth Hour va avea la Iaşi axa principală pe cel mai important bulevard al municipiului – Ştefan cel Mare şi Sfânt. Artera, rezervată pietonilor în zilele de sâmbătă şi duminică va găzdui cele mai importante evenimente.

În această zonă vor fi organizate ateliere hand made, a căror tematică este conservarea biodiversităţii prin confecţionarea de obiecte caracteristice evenimentului Earth Hour, şi la care vor lua parte elevi, liceeni şi studenţi pasionaţi de arta origami şi de confecţionarea din materiale reciclabile a unor obiecte utile. Persoanele care vor aduce deseuri reciclabile tip carton, hârtie, pet-uri şi baterii vor primi gratuit un obiect realizat la atelierul de creaţie.

Spectacolul Mişcare pentru pământ cu sportivii de Capoeira şi Ansamblu de dansuri Coconiţele vor avea câte o reprezentaţie de 15 minute începând cu orele 20, mişcările acestora fiind pe ritm de tobe.

De la ora 20.30, în cadrul spectacolului Sunetul Pământului, organizat în premieră la Iaşi cu ocazia Earth Hour, corul de copii “Juniorii Operei” al Operei Naţionale Iaşi sub îndrumarea dirijorului Raluca Toma, corul de copii de la Liceul Pedagogic Vasile Lupu din Iaşi şi instrumentişti de la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi (Balkan Music Brass, Cvartetul „Ambiance”) vor susţine momente artistice în care nu se vor folosi instalaţii de sonorizare.

Cu această ocazie Opera Națională Română Iași lansează proiectul ecologic “Opera Verde”, ce are ca obiectiv implicarea unei instituţii de cultură într-un mod responsabil în conştientizarea si promovarea ideilor şi practicilor ecologiste de către publicul consumator, asupra necesităţii de a recicla, protejând resursele limitate ale planetei.
Dorim astfel să contribuim la un mediu înconjurător mai curat şi mai sănătos, susţinând totodată şi evenimentele culturale şi sociale organizate de către Opera Naţională Română Iaşi în colaborare cu partenerii ei.

În cadrul acţiunii Eco Bike peste 50 de biciclişti vor parcurge un traseu prestabilit în cadrul unei acţiuni de mobilizare generală, urmând ca la ora 20.30 aceştia să ajungă pe B-dul Ştefan cel Mare, locul unde se desfăşoara evenimentele din cadrul Earth Hour.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*