Vineri la FIE: Ce se întâmplă la Marșul Absolvenților și cine cântă la concertul ROCK

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/05/2018

Mii de studenți din Iași sărbătoresc vineri, 18 mai, finalul anului universitar pe străzile orașului. Ziua Absolventului, devenită tradiție în mediul universitar ieșean, este inclusă și în acest an în cadrul Festivalului Internațional al Educației – FIE 2018.

Studenții celor 5 universități ieșene vor participa la Marșul Absolvenților pe străzile orașului, pentru ca în final tinerii să se oprească în Piața Palatului Culturii pentru un concert rock și o distracție pe cinste.

Marşul Absolventilor 2018 are loc vineri după-amiază pe următorul traseu:

– la ora 15.30 coloana absolvenţilor de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” va pleca din Agronomie şi se va întâlni, la ora 16.00, cu studenţii Universităţii „Al. I. Cuza” pe Bulevardul Carol I.

– absolvenţii se vor îndrepta spre Casa de Cultură a Studenţilor, unde se vor întâlni, la ora 16.15, cu colegii lor de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” şi cei de la Universitatea de Arte „George Enescu”.

– toţi studenții va parcurge apoi traseul: Fundaţie – Gavriil Muzicescu – Piaţa Unirii – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Esplanada Casa Patrată, unde, la ora 16.45, se vor reuni cu studenţii de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”.

– studenţii politehnişti se întâlnesc la ora 16.15, în parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, de unde se vor îndrepta spre Casa Pătrată, pe traseul B-dul Tudor Vladimirescu – Elena Doamna – Hotel Europa – Anastasie Panu – Casa Patrată.

– coloanele reunite pe Esplanada Casei Pătrate vor intra în Piaţa Palatului Culturii la ora 17.00

Rectorii universităților vor urca pe scenă pentru a le da ultimele sfaturi tinerilor absolvenți. De asemenea, reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și ai Primăriei Municipiului Iași vor ține scurte discursuri tinerilor.

Petrecerea va începe când pe scena din Piața Palatului Culturii vor urca, pentru un megaconcert, cunoscutele trupe Celelalte Cuvinte, Vița de Vie și Cargo:

  • Vița de Vie, trupă de rock alternativ formată în 1996, avându-l ca solist pe Adrian Despot.
  • Celelalte Cuvinte, trupă rock formată în 1981, este prima trupă din România care, după plecarea trupei Phoenix din țară, a atras atenția publicului cunoscător.
  • Cargo, trupă rock înființată în 1985, a primit din partea fanilor titulatura de „Cea mai iubită trupă rock din România”, iar piesa „Dacă ploaia s-ar opri” este considerată una dintre cele mai frumoase balade rock românești.

Concertul va începe la ora 19.30, accesul fiind liber.

Festivalul Internațional al Educației, proiect cultural-educativ al Primăriei Municipiului Iași, cuprinde la fiecare ediție un mix de evenimente diverse: muzică, expoziții, carte, film, operă, teatru, educație, cu adresabilitate către toate categoriile de public. Acestea sunt fie evenimente individuale, fie festivaluri de sine stătătoare care valorifică atât spațiile convenționale, cât și pe cele alternative, într-un mod cât mai creativ, inovativ și valoros.

În acest an manifestările principale au la bază un concept unitar, legat de CENTENAR: se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, astfel că FIE 2018 vă invită să descoperiți și să participați la peste 100 de evenimente culturale, istorice, științifice sau de entertainment, manifestări adresate tuturor ieșenilor, dar și turiștilor români și străini.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate de Primăria Municipiului Iași în cadrul Festivalului Internațional al Educației 2018 găsiți pe www.fieiasi.eu și www.facebook.com/festivaliasi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*