Vin primele autobuze noi Isuzu Citiport

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/09/2017

Primele 12 autobuze din lotul Isuzu vor fi livrate pe 5 octombrie, a anunţat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Roznovanu.

„Avem promisiunea fermă din partea producătorului că până la sfârşitul anului vor fi livrate 60 de autobuze noi”, a precizat primarul Iaşului.

Noile autobuze care vor moderniza parcul auto al Companiei de Transport Public Iaşi fac obiectul unui contract semnat pe 13 iulie 2017 între municipalitate şi compania Anadolu Isuzu din Istanbul, firma turcă angajându-se să livreze 88 de unităţi până în primăvara anului 2018. Achiziţia a fost posibilă în urma contractării unui credit BERD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro.

Autobuzele furnizate de Anadolu Isuzu sunt echipate cu motor Euro 6 clasa C, cea mai performantă tehnologie ecologică existentă la nivel european. Fiecare autobuz oferă condiţiile maxime de climatizare, atât pe timp de vară, cât şi de iarnă. Mijloacele de transport asigură condiţii optime de acces pentru persoanele cu dizabilităţi și sunt echipate şi cu un sistem de supraveghere video în interior şi exterior.

Ca noutate pentru Iaşi, noile autobuze sunt echipate cu un sistem de numărare a pasagerilor. Astfel, vor putea fi cunoscute cu exactitate fluxurile de călători care utilizează acest mijloc de transport în comun.

Comments

comments

Categoria: CTP

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*