UPDATE! – Viceprimarul PDL Gabriel Grigore si-a dat demisia din functie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/01/2011

Viceprimarul PDL de Iaşi, Gabriel Grigore, şi-a anunţat la începutul săptămânii demisia din funcţia de viceprimar al municipiului Iaşi, precum şi din cea de consilier local.

Acesta a invocat motive de ordin personal, negând informaţiile conform cărora şi-ar fi dat demisia din cauza unor dispute cu persoanele din conducerea Partidului Democrat Liberal.

“Mă gândesc de ceva timp la acest lucru. Mi-am prezentat demisia din motive personale. Am privit această funcţie ca pe un lucru temporar. Vreau să devin un simplu cetăţean”, a declarat Gabriel Grigore.

Membru PDL, acesta a fost ales în funcţia de viceprimar în luna martie 2009, principalele sale sarcini de serviciu în ultimul an fiind gestionarea problemelor CET Iaşi, asigurarea stocului de cărbune pentru iarnă şi susţinerea societăţii ieşene la nivelul Guvernului pentru elaborarea unei strategii naţionale în ceea ce priveşte situaţia centralelor de termoficare, modificarea cadrului legislative, constituirea unei rezerve de stat de huilă energetică la Iaşi şi acordarea de sprijin financiar pentru CET Iaşi.

Reamintim că în urma unor Hotărâri de Guvern, municipiul Iaşi a primit fonduri extrem de mici, în timp ce alte oraşe din ţară au primit sume de câteva zeci de ori mai mari. Spre exemplu, una din hotărârile date de Guvern în luna decembrie 2010 a vizat datoriile mai multor termocentrale din ţară, suma alocată către CET Iaşi fiind însă nesemnificativă în comparaţie cu ajutoarele financiare oferite către celelalte unităţi.

Astfel, dacă CET Braşov a beneficiat de 51,6 milioane lei, CET Arad 29,2 milioane de lei sprijin financiar şi ştergerea unor datorii de 48 milioane de lei, CET Govora 2,6 milioane de lei, CET Iaşi a primit de la Guvern doar 0,33 milioane de lei, de circa 156 de ori mai puţin decât Braşovul.

“Se împart banii din fondurile guvernamentale fără nici un fel de ruşine, este strigător la cer. De ce ieşenii sunt mai defavorizaţi decât cei din alte localităţi cu primari PDL? De ce nu am primit şi noi sprijin în legătură cu datoriile pe care le avem la Romgaz, la păcură sau la bugetul de stat? Nu ştiu cum de nu le este ruşine parlamentarilor PDL şi reprezentanţilor din Iaşi ai acestui partid”, a taxat dur primarul Gheorghe Nichita incapacitatea şi lipsa de susţinere a Iaşului din partea democrat-liberalilor, la finele anului trecut.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Vasile Salaru

    Conducerea PC iasi saluta gestul de onoare a domnului Grigore si ii ureaza bun venit in alianta de dreapta ca si membru al Partidului Conservator
*