Vicecampion mondial de juniori la tir, premiat de primarul Mihai Chirica

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/07/2017

Primarul Mihai Chirica l-a primit astăzi, la Palatul Roznovanu, pe Dragomir Iordache, devenit recent vicecampion mondial de juniori la tir în proba de puşcă 60 de focuri, poziţia culcat. Prețiosul trofeu a fost obținut la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor, competiţie care s-a desfăşurat la Suhl, în Germania, după o finală pe muchie de cuțit. Performerul ieșean a venit la Primărie însoțit de antrenorul său personal, Mihai Axinte, și de mama sa.

În cadrul întâlnirii primarul MIhai Chirica l-a felicitat pe tânărul campion și i-a acordat atât acestuia, cât și antrenorului câte o diplomă de excelență în sport. Edilul a dorit să afle detalii despre condițiile de antrenament de care a beneficiat sportivul, iar la finalul discuțiilor a dat asigurări că municipalitatea va căuta soluții pentru amenajarea și dotarea unei baze de antrenament pentru tir.

Dragomir Iordache are 19 ani și este legitimat la Clubul Sportiv Politehnica Iași. În ultimii ani acesta a câștigat medalia de aur la proba de 60 focuri poziţia culcat, distanţă 50 metri, calibru 5,6 milimetri, la Campionatele Europene de Tir Sportiv (în 2015, la Maribor, în Slovenia), medalia de bronz la proba de pușcă culcat la Cupa Mondială de tir sportiv pentru juniori (în 2016, la Gabala, în Azerbaidjan), mai multe etape de campionat naţional la puşcă, precum și diverse medalii individuale şi pe echipe.

Comments

comments

Categoria: sport si agrement

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*