Viaţă sănătoasă, într-un mediu verde

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/06/2010

Proiectul depus de Asociaţia „ELPAR” și susținut de Primăria Municipiului Iași, face parte din cele 30 de proiecte selectate pentru a primi finanţare în cadrul Programului „Spaţii Verzi 2010” lansat de MOL România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat. Liceul Teoretic „G. Ibrăileanu” este singura şcoală din Iaşi care beneficiază de un proiect de mediu în valoare de 10.000 RON.


În cadrul proiectului, sunt implicaţi patru parteneri oficiali – Liceul Teoretic „G. Ibrăileanu” Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Ocolul Silvic Podu Iloaiei şi un inginer peisagist. Grupul ţintă căruia se adresează proiectul este reprezentat de cei 1000 elevi, aproximativ 500 părinţi ai elevilor şi cei 70 de profesori ai liceului. Proiectul se derulează în perioada 1 aprilie – 31 iulie 2010, dispunând de un buget de 10.000 RON, din care 80% reprezintă suma obţinută de la programul finanțator.

Pe suprafaţa destinată spaţiului verde (aproximativ 750 mp) au fost plantaţi mesteceni, tei, puieţi sânger, pin negru, oferiți de Ocolul Silvic Podu Iloaiei, gazon, flori și arbusti. Totodată au fost montate 5 coşuri de gunoi și 5 bănci oferite de Primăria Iași, 5 bănci achiziţionate prin proiect şi alte 5 bănci recondiţionate şi revopsite. Pentru un mediu ambiental mai plăcut, au fost amplasate şi buturugi în care au fost plantate flori de asemenea oferite de Primăria Iași.

Elevii au participat la activități de parcelare, igienizare ecologică, plantare, întreținere și reconditionare a băncilor și coșurilor de gunoi, precum și în activități de decorare, folosind buturugile obținute de la parteneri. În cadrul orelor de dirigenție, au fost organizate concursuri și dezbateri pe teme ecologice, sub titlul „O viață sănătoasă într-un mediu verde”.

Pe 1 iunie, profesorii au organizat un spectacol în aer liber, ocazie cu care a fost inaugurat spațiului verde amenajat. La acest spectacol au participat părinții, profesorii școlii, dar și invitati din partea Primăriei Iași și a celorlalți parteneri în proiect. Asociaţia „ELPAR” îşi propune ca, pe suprafaţa spaţiului verde amenajat prin proiect, să construiască o mini-scenă pentru diverse activităţi la nivel de clasă şi să creeze un spaţiu pentru activităţi sportive.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*