Veolia sistează apa caldă pe 23 şi 24 august, în vederea efectuării unor intervenţii la magistralele de termoficare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/08/2016
Veolia Energie Iaşi continuă în ritm alert lucrările cuprinse în programul menit să pregătească derularea în condiţii optime a sezonului de încălzire 2016-2017. Astfel, în zilele de 23 şi 24 august se vor executa, în paralel, 38 de intervenţii la CET Tudor (23), pe reţelele primare (12) şi secundare (3), lucrări ce necesită sistarea apei calde în Municipiul Iaşi începând de marţi, 23 august orele 00h00 şi până miercuri, 24 august orele 22h00.

Această acţiune integrată are ca principal obiectiv furnizarea de servicii la cel mai înalt grad de calitate şi continuitate tuturor clienţilor noştri. Acţiunea urmăreşte, în principal:

– fiabilizarea reţelelor primare din incinta CET Tudor, cele care asigură transportul energiei către punctele termice din oraş pe toată perioada anului;

– eliminarea punctelor slabe identificate pe reţelele de transport şi de distribuţie;

– securizarea vanelor de secţionare de pe reţele în aşa fel încât, în cazul apariţiei unor avarii pe conducte, numărul clienţilor afectaţi să fie redus la minim.

Lucrările presupun, printre altele, înlocuirea sau revizia a 19 vane cu diametre cuprinse între Dn 40 mm şi Dn 600 mm din CET Tudor şi de pe magistralele de termoficare, înlocuirea de compensatori cu diametrul Dn 1 100 mm în CET 1, modificări de circuite primare în 3 puncte termice, înlocuirea a 2 tronsoane de magistrale identificate ca prezentând risc de avarie şi pregătirea racordurilor pentru conectarea de noi clienţi direct la reţelele primare, cu modul termic individual.

Copy of Veolia Galata

Toate aceste lucrări vor fi executate, în paralel, de echipe formate din 128 de persoane (108 angajaţi ai Veolia, 20 angajaţi ai furnizorilor Veolia). Durata medie a unei lucrări va fi de 5,9 ore, iar la fiecare intervenţie vor lucra în medie 3,4 persoane.

Dacă ar fi fost executate separat şi nu în cadrul acestei acţiuni integrate, lucrările respective ar fi necesitat 6 opriri diferite şi aprox. 5 zile cumulate pentru manevrele de golire şi, respectiv, umplere a reţelelor.

“Reamintim că Veolia Energie Iaşi va realiza în cursul anului 2016 investiţii din fonduri proprii în valoare de de 11 milioane de lei, atât la centralele de producţie (6 milioane: cazanul K2 şi turbina TA1 de la CET Holboca), cât şi pe reţelele primare şi secundare (2,3 milioane: înlocuirea a 4 km de ţevi; introducerea a 1,7 km de conducte pentru recircularea apei calde între punctele termice şi blocuri) şi pentru creşterea portofoliului de clienţi (2,7 milioane)”, a declarat Ana – Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*