Veolia Energie Iaşi va începe sezonul de încălzire pe 8 octombrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/10/2016

După analiza temperaturilor înregistrate în ultimele nopţi şi a previziunilor meteorologice pentru următoarele zile, Veolia Energie Iaşi va porni sezonul de încălzire 2016-2017 în ziua de sâmbătă, 8 octombrie.

veolia_punct-termic-1

“Echipele noastre din teren sunt pregătite pentru a porni încălzirea la acest sfârşit de săptămână: ca de obicei, vom lucra în regim de permanenţă, 24/24 ore, cu echipe suplimentare dedicate intervenţiilor de urgenţă, în caz că apar avarii la instalaţiile interioare ale clienţilor. În primele zile de la pornirea căldurii, vom funcţiona cu CET Tudor, urmând ca, cel mai probabil miercuri, 12 octombrie, să pornim centrala de producţie de la Holboca. Cantitatea de combustibil de care va fi nevoie la iarnă este asigurată, deja la CET Holboca avem în depozite peste 100 000 tone de cărbune, urmând ca ultimele livrări pentru sezonul 2016-2017 să aibă loc până la sfârşitul acestei luni”, a declarat Ana – Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi.

veolia_punct-termic-3

Toate punctele şi modulele termice exploatate de Veolia funcţionează automat şi încep să furnizeze încălzire în momentul în care temperatura exterioară coboară sub 14 grade Celsius, asa cum este înregistrată de senzorii exteriori montaţi la fiecare punct/modul termic. Atunci când temperatura exterioară depăşeşte 14 grade, punctele şi modulele termice se opresc automat, în aşa fel încât clienţii să beneficieze de încălzire exact cât este nevoie, în funcţie de duritatea climatică. Până în momentul de faţă, a fost începută furnizarea căldurii către mai mulţi clienţi racordaţi direct la magistralele de termoficare şi alimentaţi prin modul termic individual. Este vorba despre instituţii de învăţământ (creşe, grădiniţe, licee), instituţii sanitare, hoteluri sau sedii de birouri.

veolia_punct-termic-2

„Din păcate, ţinând cont de analiza datoriilor înregistrate la plata energiei termice pe care am făcut-o în ultima perioadă, Veolia Energie Iaşi nu va putea furniza căldura încă de sâmbăta aceasta către un număr de 6.525 de apartamente (din care 500 sunt apartamente în proprietatea/gestiunea Primăriei Municipiului Iaşi – blocuri sociale, ANL). Este vorba despre asociaţiile de proprietari ai căror reprezentanţi legali (preşedinţii) au refuzat în mod repetat dialogul cu noi, în ciuda eforturilor depuse de echipa Veolia în ultimele luni. Echipele noastre din teren i-au informat în mod direct (prin notificări individuale la cutiile poştale) pe locatarii din blocurile respective despre suma pe care o datorează asociaţia şi despre ce trebuie făcut pentru ca noi să putem furniza încălzire – este vorba, în principiu, despre semnarea de către reprezentantul legal al asociaţiei de proprietari (preşedintele) a unui protocol de plată eşalonată a datoriei”, a explicat Ana – Maria Icătoiu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*