Veolia Energie Iaşi a lansat Proiectul “Bucium”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/12/2016

Veolia Energie Iaşi a lansat, acum mai puţin de o lună, un nou proiect de extindere a sistemului centralizat de termoficare: Proiectul “Bucium”

copy-of-proiectul-bucium-logo_cut

Acesta presupune extinderea termoficării centralizate în acest cartier de la intersecţia Bulevardului Socola cu Bulevardul Poitiers şi Strada Trei Fântâni şi până la Blocurile ANL şi la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Se are în vedere prelungirea Magistralei 4 de termoficare şi racordarea clădirilor mari din acea zonă direct la conducta magistrală, cu modul termic individual. Principalele obiective pe care Veolia şi le propune prin Proiectul „Bucium” sunt, pe de o parte, dezvoltarea sistemului centralizat de termoficare prin câştigarea de noi clienţi şi, pe de altă parte, contribuţia la creşterea independenţei energetice a oraşului şi la protecţia mediului înconjurător prin oferirea unei soluţii energetice prietenoase cu mediul şi cu un impact pozitiv asupra calităţii aerului şi a vieţii ieşenilor.

Până în prezent, au fost semnate deja câteva acorduri de racordare (cei trei viitori clienţi însumează echivalentul de consum anual a 900 de apartamente): Institutul de Psihiatrie “Socola” (cca 25 de cladiri): consum estimat = 3 000 Gcal/an, Directia de Sanatate Publica pentru cele 11 Blocuri ANL: consum estimat = 900 Gcal/an şi “Pleiada” Boutique Hotel: consum estimat = 910 Gcal/an. În plus, Veolia Energie Iaşi a demarat discutii şi cu alţi clienti potenţiali din zonă (clădiri rezidenţiale, hoteluri, pensiuni, restaurante, spaţii de birouri).

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*