Veolia continuă proiectul “Copoul Verde”: Spitalul CFR se racordează la sistemul centralizat de termoficare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/10/2016

Extinderea sistemului centralizat de termoficare în cartierul Copou continuă prin racordarea unui alt mare client: Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iaşi. Este al doilea mare consumator de agent termic furnizat în sistem centralizat din Copou, după racordarea Şcolii postliceale sanitare „Grigore Ghica Vodă”, la jumătatea acestui an.

veolia_spitalul-cfr_1

Conducerea spitalului a ales soluţia cea mai eficientă pentru furnizarea de apă caldă şi căldură: agentul termic livrat de sistemul centralizat. Clădirile de circa 12 000 mp vor fi racordate direct la magistrala 2 de termoficare, Veolia asigurând modulul termic individual, complet automatizat, care este monitorizat non-stop din dispecerat. Pe lângă o eficienţă ridicată pe parte de protecţie a mediului înconjurător, soluţia oferită de Veolia asigură un randament de producere a energiei termice mai mare cu 22,5% faţă de alternativa pe gaze naturale. Deloc de neglijat, economiile de costuri reduc cu un sfert factura anuală de energie termică. Consumul estimat al noului client reprezintă echivalentul a 14 blocuri cu câte 4 etaje fiecare.

“Reprezentanţii instituţiei sanitare au luat decizia racordării la termoficarea centralizată luând în calcul mai multe argumente. În primul rând, s-au gândit la siguranţa pacienţilor, pentru care au ales o soluţie sănătoasă de încălzire. În al doilea rând, a fost vorba de economiile de costuri pe care le vor realiza: în cazul unui spital, economiile financiare sunt o prioritate. În al treilea rând, îi preocupă şi impactul asupra mediului înconjurător, iar de acum spitalul va contribui în mod direct la îmbunătăţirea calităţii aerului în zona verde a oraşului nostru”, a declarat Ana – Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*