Veolia a emis facturile pe luna decembrie la energia termică

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/01/2017

Veolia Energie Iaşi a emis facturile aferente consumului lunii decembrie 2016 către clienții ce au convenții individuale de plată (aprox. 10 000 de locuințe, adica cca. 27% din apartamentele conectate la sistemul centralizat de termoficare).

În ceea ce privește căldura, din calculele puse la dispoziţie în special de firmele de repartitoare de costuri sau de administrare imobile (media aritmetică a gigacaloriilor facturate în funcție de suprafața apartamentului), rezultă un consum mediu la încălzire repartizat astfel: apartament cu suprafața <30 mp: Consum = 0,4 gigacalorii / Cost = 103 lei cu TVA, apartament cu suprafața între 31 și 50 mp: Consum = 0,7 gigacalorii / Cost = 180 lei cu TVA, apartament cu suprafața >51 mp: Consum = 0,8 gigacalorii / Cost = 205 lei cu TVA.. Media temperaturilor exterioare în luna decembrie a fost de 0,89 grade Celsius.

Tabel facturi Veolia

 

Veolia Iaşi îi roagă pe locatarii ce nu primesc factura direct de la societate și ale căror costuri cu încălzirea sunt repartizate direct pe lista de întreținere de către asociații, în cazul în care constată că sumele ce le revin sunt cu mult mai mari decât mediile calculate de noi, să sesizeze acest lucru la Centrul de Apel non-stop gratuit 0 800 800 123, pe adresa de email iasi@veolia.com, pe pagina de Facebook facebook.com/veoliaenergieiasi sau la Biroul de Relații cu Clienții de la sediul din Calea Chișinăului 25. În această iarnă, 74 de ieșeni au semnalat până acum anomalii în ceea ce privește suma de plată pentru căldura afișată de asociație pe lista de întreținere, toate aceste situații aflându-se deja în atenția conducerii Veolia Energie Iaşi. Ca și în ultimele două ierni, cu ajutorul autorităților naționale de reglementare pentru energie și pentru servicii publice, Veolia va transmite aceste cazuri spre verificare reprezentanților Primăriei Municipiului Iași, care vor lua măsurile necesare în așa fel încât costurile cu încălzirea să fie repartizate pentru toți locatarii din bloc în mod corect și în conformitate cu Legea.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*