“Vedere din Turnul Eiffel”, o lansare eveniment la Junimea – Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/04/2018

Clubul de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea – Scriptor” îi invită pe ieşeni să fie alături de editura Junimea şi de revista Scriptor la ediţia de joi, 19 aprilie 2018, care se va desfăşura de la ora 17.00 în sala DIOTIMA a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, Parcul Eminescu, a 101-a din seria întâlnirilor săptămânale dedicate autorilor junimişti şi celor mai recente titluri. Evenimentul va prilejui lansarea volumului „Vedere din Turnul Eiffel” de Cristina Hermeziu, apărut în colecţia „Colocviala”.

„Sensibilă fără sentimentalism, ofensivă fără nervozitate, bună scriitoare, informată fără pedanterie și atentă, cu generozitate, la lumea din jur, Cristina Hermeziu lucrează cu aplicație și modestie în beneficiul meseriei și al cititorilor. Ea confirmă, în același timp, o regulă esențială: e un bun gazetar acela care este mai mult decît gazetar, acela care, deschis spre literatură, cunoaștere, artă, idei, încearcă să înțeleagă lucrurile și să comunice și altora rezultatul efortului său. Cartea de față este, în această privință, o reușită mai mult decît meritorie”, a declarat filosoful Andrei Pleşu. La rândul său, criticul Mircea Vasilescu este de părere că ”Din Turnul Eiffel”, perspectiva e diferită de cea în care suntem obișnuiți să trăim aici, pe malul Dîmboviței. Nu neapărat pentru că Turnul Eiffel are înălțime, ci pentru că autoarea și-a  construit, în cei peste zece ani de jurnalism adunați între aceste coperți, un mod de a gîndi și privi lumea, cu har, curiozitate și pasiune”.

Volumul va fi prezentat de Alexandru Călinescu, Marian Codruţ, Daniel Condurache şi Bogdan Creţu. Amfitrionii evenimentului vor fi Simona Modreanu şi Lucian Vasiliu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*