Vânzarea unor spaţii de către Primărie, discutată în şedinţa de mâine a Consiliului Local

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/08/2016

Municipalitatea va scoate la vânzare, directă sau prin licitaţie, mai multe terenuri din Iaşi. Mai multe proiecte de hotărâre în acest sens vor fi supuse analizei și votului aleșilor locali în ședința Consiliului Local de miercuri, 31 august. Astfel, Primăria va vinde direct un teren de 11,15 metri pătraţi, situat pe strada Petre Ţuţea, nr. 25, un teren de 158,24 metri pătraţi, situat pe strada Splai Bahlui Mal Stâng, nr. 21-23, un teren de 11,45 metri pătraţi, situat pe bulevardul Dacia, nr. 7, un teren de 21,20 metri pătraţi, situat pe strada Carpaţi, nr. 14, un teren de 81 metri pătraţi, situat pe strada Nicoriţă, nr. 6, un teren de 36 metri pătraţi, situat pe strada Războieni, nr. 3 şi un teren de 21,65 metri pătraţi, situat pe strada Vasile Lupu, nr. 156.

De asemenea, municipalitatea va concesiona prin licitaţie publică un teren în suprafaţă de 825 metri pătraţi, situat pe şoseaua Naţională, nr. 55, şi un teren în suprafaţă de 354 metri pătraţi, situat pe strada Malu, nr. 11. Municipalitatea va vinde prin licitaţie publică un teren de 8,70 metri pătraţi, situat pe strada Stejar, nr. 50, un teren de 29 de metri pătraţi, situat pe strada Şcoalei, nr. 3, un teren de 34,50 metri pătraţi, situat pe strada Barbu Lăutaru, nr. 50, un teren de 80 de metri păraţi, situat pe strada Vasile Conta, nr. 20, şi un teren de 45 metri pătraţi, situat pe strada General Berthelot, nr. 8A, ultimul atribuit în folosinţă gratuită Institutului Regional de Oncologie şi pe care va fi amplasat un modul de alimentaţie publică.

Spații pentru Tribunalul Militar, sindicate și parlamentari

În aceeaşi şedinţă de Consiliu Local va fi dezbătută aprobarea privind aprobarea trecerii din proprietatea publică a Municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi în proprietatea publică a Statului Român şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale a terenului în suprafaţă de 252 metri pătraţi, situat pe strada Elena Doamna nr. 57, în vederea finalizării sediului Tribunalului Militar.

Un alt proiect care vizează spaţiile din Municipiul Iaşi este cel privind prelungirea duratei de închiriere încheiat cu Uniunea Judeţeană Iaşi Filiala C.N.S.L.R. – FRĂŢIA pentru spaţiul cu altă destinaţie decât locuinţă situat pe strada Splai Bahlui, nr. 22. Este vorba despre un spaţiu de 105,59 metri pătraţi, pentru care se solicită prelungirea contractului de închiriere pentru o perioadă de 4 ani.

De asemenea, consilierii locali vor decide în privinţa solicitării Partidului Mişcarea Populară de schimbarea a titularului contractului privind spaţiul de 131,52 metri pătraţi, situat pe bulevardul Independenţei, nr. 1, bloc D1-D2. Partidul menţionat doreşte alocarea către cabinetul parlamentar nr. 238 Deputat Petru Movilă, în vederea organizării birorului parlamentar.

 

Comments

comments

Categoria: Consiliul Local

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*