Una din semifinalele „Eurovision România 2019” va avea loc la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/12/2018

Structura calendarului de evenimente din luna ianuarie 2019 a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local din 20 decembrie 2018.

În acest sens, Primăria Municipiului Iași va organiza „Gala Excelenței Sportului Ieșean”, un eveniment care recunoaște și premiază performanțele sportivilor ieșeni. Suma propusă pentru finanțarea acestei gale a fost de 50.000 de lei, ea fiind majorată cu 25.000 de lei în urma discuţiei din plen. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret și reunește atât sportivii de performanță, antrenorii lor, cât și iubitori ai sportului care s-au implicat activ în buna desfășurare a activității sportive, reprezentanți ai instituțiilor locale, sponsori și manageri ai structurilor sportive.

Pe de altă parte, pe 27 ianuarie Iașul va găzdui una din cele două semifinale ale competiției „Eurovision România”. În acest sens, consilierii locali vor supune aprobării un acord de cooperare cu Televiziunea Română și Consiliul Județean Iași, document care presupune și o contribuție de 230.000 de lei din bugetul local al Municipiului Iași. Cu aceeași sumă va contribui și Consiliul Județean Iași, în calitate de partener al evenimentului.

Semifinala Eurovision România va avea loc pe 27 ianuarie 2019 în Sala Polivalentă, spectacolul de la Iași urmând a reuni 13 concurenți. Selecţia naţională Eurovision 2019 se va desfăşura sub sloganul „Împlineşte visul!“, cu două semifinale la Arad (20 ianuarie) şi Iaşi (27 ianuarie), iar finala se va desfăşura în Bucureşti.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*