Un volum inedit de Corneliu Ştefanache, lansat la LIBREX

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/05/2018

Ediţia nr. 104 a Clubului de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea – Scriptor” va fi una specială şi se va desfăşura joi 10 mai, orele 17.00-17.50, la Palas Mall, în cadrul LIBREX.

„Spovedania unui valet”, romanul inedit al scriitorului Corneliu Ştefanache va fi lansat în prezenţa fiicei autorului, Irina Guihard-Ştefanache (Franţa).

“Povestea celui care se spovedeşte în „Caietele” romanului începe, semnificativ, cu imaginea chiliei, ultima ipostază a spaţiului carceral, cum se va vedea, în contrastul violent, dar şi în complementaritatea peisajului ghicitei libertăţi cu configuraţia lăuntrului fiinţei care se mărturiseşte. (…) De ce nu va fi publicat Corneliu Ştefanache romanul său, în viaţă fiind? Poate amânând mereu, din nevoia, adesea, inventată de a mai revizui (completa, corecta, adăuga) ceva; poate chiar din frica aceea care se cuibăreşte „mult şi temeinic” în sufletul personajului, „ca o pasăre de pradă ce îşi înfingea ciocul, ghearele până şi în puţinele clipe de fericire”. „Spovedania unui valet” este cartea unui învingător printre învinşii, atât de numeroşi, ai unei apoci din trecutul nostru recent”, este de părere criticul literar Ioan Holban.Cu ocazia acestei lansări, va fi prezentat şi cel mai recent număr al revistei Scriptor, (5-6/ mai-iunie).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*