Un spectacol grandios: Gala Premiilor Operelor Naţionale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/10/2015

Iaşul va găzdui pentru al treilea an consecutiv Gala Premiilor Operelor Naţionale, spectacol grandios care va avea loc duminică, 1 noiembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri”.

gala operelor (13)Cei mai buni
În organizarea Ministerului Culturii, Operei Naţionale Române Iaşi şi Primăriei Municipiului Iaşi, noua ediţie a Galelor Premiilor Operelor Naţionale va prilejui publicului ieşean întâlnirea cu cei mai buni artişti lirici din ţară care au performat în stagiunea 2014 – 2015. Invitaţii extraordinari ai Galei vor fi soprana Elena Moşuc şi baritonul Leo Nucci. Spectacolul va dura aproximativ 3 ore şi va începe la ora 14.30, preţul biletelor variind între 10 şi 60 de lei, în funcţie de poziţia locului în sală. Biletele au fost puse deja în vânzare, putând fi achiziţionate de la Agenţia Operei.

Nume mari pe afiş
Invitaţi de excepţie ai Galei de la Iaşi, Elena Moşuc şi Leo Nucci, sunt personalităţi foarte apreciate de public şi critica de specialitate. Elena Moşuc, cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, este o prezenţă constantă pe marile scene ale lumii, remarcându-se prin interpretări de senzaţie la Operele din Zurich, Milano, Dresda, Munchen, Londra, Paris, dar şi din China şi Japonia. Anul trecut, Elena Moşuc a interpretat la Iaşi, în premieră mondială, spectacolul Operfado, alături de Goncalo Salgueiro. Celălalt invitat de marcă al Galei Premiilor Operelor Naţionale, baritonul italian Leo Nucci, a debutat în 1967, în rolul lui Figaro din opera Bărbierul din Sevilla. Ulterior, s-a remarcat în spectacole de amploare la Royal Opera House din Londra şi Metropolitan Opera din New York. De-a lungul carierei sale, a fost partener de scenă al unor nume celebre, precum Luciano Pavarotti, Joan Sutherland, Placido Domingo.

Palmares 2014
Ediţia de anul trecut a Galei Operelor Naţionale a consemnat premierea unor artişti şi producţii de excepţie ai scenelor lirice româneşti. Cel mai bun spectacol a fost desemnat La Traviata (Giuseppe Verdi) – Opera Naţională Română Iaşi, regizor Beatrice Rancea, aceasta adjudecându-şi şi Premiul pentru cel mai bun regizor. Premiul pentru Cel mai bun solist a fost acordat lui Marius Budoiu pentru rolul Tannhäuser din opera Tannhäuser – Opera Naţională Română Cluj-Napoca, cea mai bună solistă a fost considerată a fi Narcisa Brumar de la Opera Naţională Română Timişoara, Marele Premiu al Galei fiind acordat regizorului Andrei Şerban,

“Ne dorim ca această a treia ediţie a Galei să aibă aceeaşi amploare ca şi până acum, cu invitaţi din ţară şi străinătate. Chiar dacă stagiunea trecută au fost mai puţine producţii, ştim că peste tot, ca şi la Iaşi, sunt spectacole de foarte bună calitate”, Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Cuvinte cheie: , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*